Skrollaa alas
en
fi

Q&A 4

10 toukokuun, 2018
blogiBonded Oversized Sherpa Jacket (2)

Mitä mieltä olet siitä, että tubettajat ja bloggaajat mainostavat uusia tuotteita kanavissaan? Onko se hyvä juttu siltä kannalta, että seuraaja saa näkökulmaa testattavasta tuotteesta vai lisääkö se kulutusta?

Mun mielestä bloggaajia ja tubettajia turhaan kritisoidaan siitä, että he kannustavat ihmisiä ostamaan enemmän ja kuluttamaan. Fakta on se, että bloggaajat kyllä vaikuttavat kuluttajien ostokäyttäytymiseen, sillä eihän blogeja muuten hyödynnettäisi markkinoinnissa, mutta mä en koe, että se saa ostamaan enemmän. Jos joku bloggaaja mainostaa uutta deodoranttia, en mä juokse samana päivänä ostamaan kaupasta kyseistä tuotetta vaan käytän edellisen deodorantin loppuun ja ensi kerralla kaupassa saatan bloggaajan suosittelujen perusteella päätyä ostamaan kyseisen uutuus deodorantin. Bloggaajat eivät lisää kulutusta vaan auttavat kuluttajia löytämään aiempien suosikkituotteiden tilalle uusia vielä parempia tuotteita.

Millainen olit lapsena?

Olin todella kiltti ja hyväkäytöksinen. Ollaan kaikki meidän perheen lapset (minä ja neljä sisarustani) oltu pieninä tietyllä tapaa arkoja, mutta kuitenkin hymyileviä ja iloisia lapsia. Mulla oli myös todella vilkas mielikuvitus, minkä myötä luulin pitkään sisälläni piilevän salaiset velhon taikavoimat.

Mikä oli ensimmäinen kesätyösi ja minkä ikäinen olit silloin?

Ensimmäistä kertaa olin kesätöissä 15-vuotiaana ja työskentelin silloin isäni kiinteistövälitysfirmassa. Palkallani ostin Canonin EOS 450D -järjestelmäkameran, sillä tätä ennen olin kuvannut isäni Kiinasta tuomalla halppiskameralla. Kiina-kameran laatu ei muutenkaan ollut kummoinen, mutta kaiken lisäksi se oli tarkoitettu videokuvaukseen, joten sillä otetut still-kuvat oli yhtä pixelioksennusta. Kyseinen järjestelmäkamera oli siispä loistava sijoitus, vaikka enää vuosiin sen tehot eivät ole riitäneet meikäläisen tarpeisiin. Olen silti säilyttänyt sen muistona, koska meillä on pitkä ja merkittävä yhteinen historia takana.

Mikä on ollut tähän mennessä elämäsi jännittävin hetki?

Nykyään erikoiset ja jännittävät tilanteet tulee niin yllättäen ja lyhyellä varotusajalla, että saatan tajuta vasta jälkikäteen mitä on tapahtunut. Muutama päivä takaperin tuli Valtterin kanssa jutellessa puheeksi 2012 järjestetty kisa, missä yksi blogini lukija voitti kanssani matkan New Yorkiin. Vasta lentokentällä sain tietää kuka kisan oli voittanut ja kenen kanssa tulisin viettämään muutaman päivän maapallon toisella puolella. Se oli kieltämättä jännittävä tilanne astella kentälle, koska siellä olisi voinut odottaa 18-vuotiasta Jannea esimerkiksi joku iäkkäämpi setä, mutta onneksi voittaja oli aivan ihana tyttö.

Mitä asiaa kadut eniten?

Viimeisimmällä videollani kerroin, että aiemmin en ole osannut vastata tähän kysymykseen, sillä en ole aiemmin katunut mitään. Nykyään on asia, jota kadun ja se on huulten täyttäminen. En sitä, että olen ottanut huuliin täyteaineita vaan sitä millä tahdilla sitä aluksi kävin ottamassa. Sen myötä lopputulos ei ole paras mahdollinen, minkä vuoksi parhaillaan korjataankin huulteni epätasaisuutta.

blogiBonded Oversized Sherpa Jacket (6)

Yksi hyvä ja huono puoli ulkonäöstäsi?

Olen siunattu tuuheilla, kiiltävillä ja taipuisilla hiuksilla, mutta en pidä raskaista silmäluomistani, mitkä vuosi vuodelta roikkuu yhä enemmän…

Mikä kamera sulla on ja mitä kuvanmuokkausohjelmaa käytät?

Kuvaan lähes kaikki kuvani Canon EOS 5D Mark IV -järjestelmäkameralla ja Canon EF 16-35mm f/2.8 L II USM -objektiivilla. Editointiin käytän yleensä vain Adobe Lightroom Classic CC -ohjelmaa, mikä on maksullinen ja toimii tietokoneella, sekä hieman kehnompana versiona puhelimessa.

Mihin rakastuit Valtterissa?

Ihastuin leveään hymyyn ja ruskeisiin nappisilmiin, mutta rakastuin Valtterin empatiakykyyn. Valtterilla on taito ymmärtää mitä toinen kokee tämän näkökulmasta, minkä vuoksi Valtteri on hyvä kuuntelija.

Mistä sait aikoinaan rohkeutta ”jättää kaiken” ja muuttaa kokonaan toiselle paikkakunnalle?

Osakseen se oli nuorta hulluutta, sillä olin jo vuosia puhunut haluavani muuttaa Helsinkiin heti, kun 18 vuotta tulee mittariin. Nuorena ja päättäväisenä ihmisenä en voinut syödä sanojani vaan täysi-ikäistyttyäni mahdutin elämäni pieneen matkalaukkuun ja hyppäsin junaan. Monta kertaa olen katunut päätöstäni, sillä taakse jäi monta tärkeää ihmistä, joihin välimatkan vuoksi välit ovat viilenneet. Toisaalta tiedän, että jos en olisi lähtenyt silloin olisi myöhemmin ollut vielä vaikeampaa lähteä, joten todennäköisesti olisin jämähtänyt Ouluun, enkä olisi saavuttanut unelmiani.

Miten näet oman tulevaisuutesi bloggaajana ja tubettajana?

Tähän on vaikea vastata, koska tuottamani sisältö pohjautuu hyvin pitkälti elämääni, enkä tiedä mihin elämä mua kuljettaa. Aloittaessani sisältöni oli huoletonta, rönsyilevää ja ajoittain liiankin suorasanaista, mitä olin myös ihmisenä silloin 15 -vuotiaana. Noista vuosista olen kasvanut ja rauhoittunut, pohdin asioita enemmän, enkä tee pikaisia johtopäätöksiä, mikä on heijastunut myös sisältööni. Tulevaisuuden suunnitelmissa on ulkomailla asuminen, naimisiin meno ja lapsia (näihin kahteen viimeisimpään on kuitenkin vielä tovi aikaa), joten uskon että aiempien elämänmuutoksien tavoin myös nämä tulevaisuuden suunnitelmat tulevat näkymään jollain tapaa sisällössäni.

blogiBonded Oversized Sherpa Jacket (5)blogiBonded Oversized Sherpa Jacket (3)

Kaipaatko Oulua/pohjoisempaa Suomea?

Kaipaan. Helsinkiin muuttaessa ajattelin, että kerkeäisin kuukausittain käymään Oulussa, koska eihän sinne täältä lopulta pitkä matka ole. Muuton jälkeen kävinkin Oulussa suht tiheästi, mutta vuosien myötä reissujen välit on pidentyneet, sillä elämään on tullut paljon uusia asioita. Töitä, Valtterin kanssa yhteenmuutto ja Lucky.  Vapaina viikonloppuina mielummin vietän aikaa Valtterin ja Luckyn kanssa kotona.

Ootko ikinä ollu kiinnostunu tytöistä?

Ala-asteella kyllä. Tämä on kysymys mikä turhauttaa mua, sillä minä kuten moni muukin homo kuulee tätä usein.  En ymmärrä mitä ihmiset tekevät tällaisella tiedolla.

Milloin olet viimeksi valehdellut ja mikä se valhe oli?

Muutama viikko takaperin kun puhuin äitini kanssa puhelimessa (kuten melkein joka päivä) valehtelin hänelle, että Valtteri tuli kotiin, joten mun täytyi lopettaa puhelu. Totuus oli se, että halusin jatkaa Dynastia -jakson katsomista, mikä oli keskeytynyt jo lähes tunniksi äitini soiton vuoksi. Terkkuja äidilleni. 😀

Mitä mieltä oot unisex vessoista ja kävisitkö niissä itse?

Mielestäni on mahtavaa, että monissa uusissa ravintoloissa on päädytty unisex vessa ratkaisuun, sillä jotkut eivät koe kuuluvansa naisten, eikä miesten vessaan. Teini-iässä sain itse ulkonäköni vuoksi useasti oudoksuvia katseita miesten vessassa, sillä en ollut se vessan maskuliinisimman näköinen mies, minkä vuoksi kaikki takapajulan ”Jarmot” eivät olleet varmoja sukupuolestani. Tämä saattaa kuulostaa mitättömältä asialta teistä, mutta se oli iso kolaus pikku-Jannen itsetunnolle. Hienoa jos tulevaisuudessa nuoret voivat välttyä muunmuassa tuollaisilta tilanteilta tällaisten muutosten myötä.

Tykkäätkö sushista?

Kysytkin vielä! 🙂 Ulkona syödessä lähes poikkeuksetta syön sushia, sillä buffet on nopea ratkaisu, kun ei tarvitse odotella ruoan valmistumista. Se on myös ainut ruoka mitä lähes kaikki ystäväni syövät, joten isommalla porukalla on helpointa mennä sushille. Suosikkimestani on Kaivokadun Luckiefun’s!

blogiBonded Oversized Sherpa Jacket (1)

Mikä on mielestäsi paras videosi?

Rehelliset Kuulumiset My Day -video. Oon pitkään hakenut omaa tyyliä toteuttaa My Day -videot ja kyseisessä videossa olen mielestäni onnistunut löytämään sen.

Jos saisit valita kolme paikkaa joihin matkustaisit, mitkä ne olisi ja miksi?

New York jouluna, koska olen aina halunnut kokea sen, vaikka tuskin se on samanlainen kuin elokuvissa. Lontoo alku keväästä, sillä sateisessa Lontoossa on oma fiiliksensä. Pariisi syksyllä, sillä viimeksi kerralla oltiin siellä kesän kuumimpana viikkona, joten tukalan kuumat kadut söivät kokemusta.

Miten sun sukulaiset/läheiset reagoivat, kun kuulivat homoudestasi?

Kaikki todella hyvin tai ainakaan kukaan ei ole mulle sitä näyttänyt, jos jollain on ollut jotain sitä vastaan. Toisaalta vaikka olisikin niin minulla ei ole syytä tuntea huonoa omatuntoa siitä, että rakastan. Toki äitini oli aluksi epäuskoinen, kun kerroin hänelle olevani homo, joten jouduin hänelle monta kertaa selittämään miksi en tunne vetoa naisiin. Se oli turhauttavaa vastata monta kertaa äidilleni samoihin kysymyksiin ja tuntui pahalta, että jouduin aluksi ikäänkuin puolustelemaan seksuaalista suuntautumistani kuin se olisi valinta. Tuohon aikaan vanhempien ihmisten tietoisuus seksuaalivähemmistöistä oli olematon, sillä ei homoja näkynyt juurikaan mediassa tällä Suomessa. Ymmärrän siispä hyvin, että aluksi vieraat asiat pelottavat. Jälkikäteen olen ymmärtänyt, että äitini oli vain huolissaan siitä, että en voisi elää normaalia hyvää elämää. Onneksi enää homouteni ei ole vaikuttanut väleihimme, koska ei sen kuulukkaan, sillä se ei muuta mua ihmisenä.

Mistä sait idean tehdä fillarikesä-sarjan YouTube-kanavallesi?

Olin pitkään miettinyt, että haluaisin toteuttaa minisarjan kanavalleni. Samaan aikaan Jopo otti yhteyttä ja kyseli kiinnostustani yhteistyölle, minkä myötä mielikuvitukseni pääsi vauhtiin. Mietin aluksi uskallanko edes ehdottaa näin villiä ideaa heille, mutta onneksi uskalsin, sillä he syttyivät heti ideastani. Olen edelleen super fiiliksissä kyseisestä sarjasta, sillä siinä kaikki klikkasi hyvin yhteen ja mikä tärkeintä, sain teiltä seuraajilta paljon hyvää palautetta siitä.

blogiBonded Oversized Sherpa Jacket (4)

Tsekkaa mun aiemmat asut ja klikkaa tästä!

|PÄIVÄNASU|

|TAKKI| Urban Classics
|T-PAITA| Asos
|VYÖ| Tiger Of Sweden
|FARKUT| Polar Skate Co
|KENGÄT| Timberland

Kuvat: Miska Lehto

*Postaus sisältää mainoslinkkejä*

10 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *