Skrollaa alas
en
fi

TARINA PODCASTIN TAKAA

12 toukokuun, 2018
äää naag Podcast (1)

Hurahdin podcastien maailmaan vasta vuoden vaihteessa, kun aloin kuunnella blogikolleegoideni lähetyksiä. Ei mennyt kauaa, kun päässäni syttyi ajatus omasta podcastistä, itseasiassa elettiin tuolloin helmikuun loppua.

Usein jutellessani Valtterin ja sosiaalisessa mediassa esillä olevien ystävieni kanssa meidän keskusteluissa vilahtaa lause: ”tietäispä vaan seuraajat totuuden”.  Näin kävi olohuoneessamme taas helmikuussa, kun meillä oli muutama vloggaajaystävä kylässä ja käytiin keskustelua negatiivisistä kommenteista. Samana iltana jaoimme yhteisiä ajatuksia siitä, ettei haluta puhua tällaisista raskaista asioista kanavissamme, sillä niissä sisältö on tarkoitus olla kevyempää. Tällöin sain ajatuksen podcastista, missä voitaisiin jakaa nämä mun ja Valtterin olohuoneessa käydyt salaiset keskustelumme teille lukijoille. Sitten tietäisitte totuuden.

Eilen julkaistiin mun ja Valtterin yhteisen Olohuone -podcastin ensimmäinen jakso, missä käsiteltiin parisuhdettamme. Kuten jaksossa kerroimme teimme aikoinaan valinnan, että emme tuo parisuhdettamme samassa määrin sosiaaliseen mediaan, kun alussa. Silloin me oltiin paljon nuorempia ja myös te lukijani olitte nuorempia, joten parisuhteeseemme kohdistui epätavallista ihannoinitia, vihaa ja arvostelua. Nyt kun ollaan ruudun molemmin puolin vanhempia koin, että on sopiva aika aloittaa Valtterin kanssa yhteinen projekti ja olemmekin työstäneet tätä maaliskuusta saakka erittäin innoissamme. Meitä jännitti eilen todella paljon miten otatta podcastimme vastaan, joten on ollut aivan ihana saada teiltä positiivista palautetta eri kanavien kautta. Erityisesti Intagram Storyt, jossa kuuntelette podcastiamme ovat saaneet suupielet vähintääkin korviin.

naag Podcast (2)

Meille tarjottiin keväällä useampaakin kautta podcastin nauhoittamista varten studiota, leikkaajaa, sekä muuta tuotanto- ja suunnitteluapua. Meidän olisi tarvinut vain käydä höpöttelemssä studiossa tunnin verran, joten ymmärrän hyvin miksi lähes kaikki podcastia pitävät bloggaajat ovat siihen tarttuneet. Meilläkin kun on blogin lisäksi monta muuta aktiivista kanavaa niin kyseinen tarjous kuulosti varsin houkuttelevalta. Halutaan kuitenkin tarjoilla teille olohuoneessa käymämme keskustelut aidoimmillaan ja sensuroimattomina, joten päätettiin tuottaa podcastimme itse. Kaikki jaksot tullaan myös nauhoittamaan ihan oikeasti olohuoneemme valkoiselta nahkasohvalta käsin. Jotta tämä oli mahdollista toteuttaa tahdomme kiittää Verkkokkauppa.com:ia, että he lähtivät tukemaan podcastiämme näin ensi askeleilla.

Verkkokauppa.com sponsoroi meille nauhoitukseen vaadittavan välineistön. Alan ammattilaisilta kysyessäni apua mikrofonin valintaan olivat he ehdottomia siitä, että mikrofonin tulisi olla Shure -merkkinen. Niinpä päädyttiin Shure SM7B -mikrofoniin, mikä toimii niin musiikki- kuin puhekäyttöön ammattikäytössä. Nyt on sitten mikrofonit siltäkin varalta, jos Valtterin kanssa innostutaan pistämään bändi kasaan… Ehkä tässä podcastin tekemisessä kuitenkin riittää tarpeeksi hommaa – ainakin toistaiseksi. Koska mikrofonit tulee olemaan esillä kotonamme, haluttiin niiden näyttävän mahdollisimman siisteiltä ja päädyttiin Vocaltone MS-15 -mikrofonitelineisiin, joissa johdot pujottelevat siististi telineen sisällä. Tallentimena, johon äänet nauhoitetaan toimii Zoom H6 kannettava tallenin, mikä näytti alkuun meikäläisen silmiin monimutkaiselta laskimelta. Kameroiden kanssa olen haka, mutta podcastien nauhoittaminen oli tätä ennen mulle täysin uutta, joten tallentimen nähdessäni aloin harkita studiota ja omaa leikkaajaa. Yllätin itsenikin ensimmäistä jaksoa nauhoittaessa, että tallentimen käyttäminen onnistui multa vaivatta, vaikka tapani mukaan en edes lukenut käyttöohjeita (kuka niitä muka oikeasti lukee?).

En malta odottaa ensi torstaita, sillä silloin on aika julkaista podcastimme toinen jakso. Silloin puhutaan juurikin negatiivistä kommenteista ja vieraana on Uino -blogista tuttu ystävämme Aino Rossi.

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *