Skrollaa alas
en
fi

VIDEO: TESTISSÄ VEGAANIHERKUT 2 W/ VALTTERI

21 tammikuun, 2019

Kaupallinen yhteistyö: Vegaanihaaste

2017 mä lähdin ensimmäisen kerran kokeilemaan vegaanista ruokavaliota, kun haastoin itseni kahden viikon vegaanihaasteeseen. Lopulta tuo kokeilu venyi kahden kuukauden mittaiseksi. Tällöin jaoin kokemuksiani ”Kaksi Viikkoa Vegaanina – 13 Huomiota” -postaukseen. Myös viime vuonna olin sekä alku vuodesta ja syksystä kuukauden vegaanisella ruokavaliolla ja nyt taas tammikuun alussa ollaan Valtterin kanssa molemmat otettu vegaanihaaste vastaan.

Mä olen sekasyöjä, mutta viimeisen parin vuoden aikana olen tehnyt yhä enemmän parempia valintoja eli valinnut ostoskoriin enemmän vegaanisia tuotteita. Mulle se ykkös syy suosia vegaanisia tuotteita on ympäristövaikutukset. Mun korvat aikoinaan sai pystyyn se karu fakta, että lihatuotanto saastuttaa enemmän kuin koko maailman liikenne yhteensä eli toisin sanoen, ihan pirusti! Toisena syynä tottakai eläinten oikeudet ja hyvinvointi, jotka ovat ruokavalion lisäksi vaikuttaneet viime vuosina myös muihin valintoihin. Vaikka olen Lapista kotoisin niin nykyään koen huskyajelut epämiellyttävinä ja samoin eläintarhoissa käynti on jäänyt, vaikka onhan eläintarhat tehneet paljon hyvääkin. Kolmas asia mikä on kohdallani lisännyt vegaanituotteiden käyttöä on ns. ”itsekkäät” syyt eli tuotteiden vaikutus mun terveyteen ja hyvinvointiin. Näitä vaikutuksia avaan enemmän tuossa alussa linkaamassani postauksessa.

Tammikuun jälkeen uskon palaavani taas sekasyöjäksi, mutta yhä enemmän suosien vegaanisia valintoja. Nimittäin tästä syystä mä aina välillä yritän elää tietyn ajan täysin vegaanisesti, jotta tulee oikeasti kokeiltua uusia vegaanisia reseptejä tai tuotteita, kuten yllä olevalla videolla. Olen löytänyt jo reilun parin viikon aikana  muutamia ihan uusia vegaanisia tuotteita, jotka tulee käyttöön myös haasteen jälkeen. 100% vegaanisesti syödessä on myös mielenkiintoista nähdä kuinka pitkä matka olisi siirtyä kokonaan vegaaniseen ruokavalioon.

Jos siellä on ruudun toisella puolella vegaanisesta ruokavaliosta kiinnostuneita, Vegaanihaasteen voi ottaa vastaan vuoden ympäri mikä tahansa päivä. Vegaanihaasteeseen voi rekisteröitya vegaanihaaste.fi -osoitteessa ja se on täysin ilmaista, eikä sido mihinkään. Rekisteröitymällä saa kuukauden ajan uutiskirjeen, jossa on aina tietoa veganismista ja yksi resepti, sekä tuota kautta voi halutessaan ottaa henkilökohtaisen tuutorin, joka auttaa tarvittaessa. Täytyy sanoa, että Vegaanihaasteen kautta tulleet reseptit ovat olleet todella hyviä, vaikka ihan kaikkia en vielä ole kerennyt testaamaan. 🙂

Oletteko te kokeilleet vegaanista ruokavaliota tai mikä on teidän suhtautuminen siihen? Mikäli teillä on jotain kysymyksiä ne ovat tervetulleita, sekä postausideat aiheeseen liittyen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *