Skrollaa alas
en
fi

ILMASTOJAKSO – IHAN VITUN SAMA? / OLOHUONE-PODCAST

19 syyskuun, 2019
olohuone

Kun maapallon ilmastointilaite palaa, maailman vaikutusvaltaisimpien maiden johtajat eivät tunnu välittävän ilmastonmuutoksesta lainkaan, tai eivät usko siihen ollenkaan. Suomi puolestaan on vain pieni kärpäsen paska, jonka tekemisillä ei ole suoraa vaikutusta ilmastonmuutokseen. Pitäisikö itsekin ottaa ”ihan vitun sama” asenne, heittää roskat sekajätteeseen ja herkutella sisäfilepihvillä päivittäin?

Jaksossa keskustellaa Valtterin kanssa siitä, että onko yksilötason valinnoilla ja tekemisillä mitään vaikutusta ilmastoasioihin vai pitäisikö heittää pyyhe kehään. Pohditaan myös yleisellä tasolla sitä, että onko kaksinaismoralistista olla huolissaan ilmastosta, mutta työskennellä jollain tavalla maapalloa kuormittavalla alalla, kuten myyjä, taksikuski, toimittaja, graafinen suunnittelija tai ompelija. Kun jo pelkästään työpaikalle autolla ajaminen kuluttaa ympäristöä niin millä alalla täytyisi työskennellä tai millainen ihminen ylipäätään pitäisi olla, että on oikeutettu puhumaan ilmastoasioista?

Olohuone -podcastin aiemmat jaksot löydät täältä. Podcastia voit kuunnella Spotifyn, iTunesin, SoundCloudin, sekä iPhonen oman Podcast -sovelluksen ja monien muiden palveluiden kautta. Muista myös seurata Facebook -sivujamme ja Instagram tiliä, joissa mieluusti jatketaan keskustelua! ♥

6 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *