Skrollaa alas
en
fi

MAALISKUU PUHELINKUVINA

13 huhtikuun, 2020

Postauksien lopussa olevan peukutus-ominaisuuden perusteella tykkäsitte mun ensimmäisestä puhelinkuva postauksesta, joten päätin kerätä myös maaliskuun aikana kertyneet puhelinkuvat tällaiseksi omaksi postauksesi. Maaliskuussa monen ihmisen elämä muuttui yhdessä päivässä. Useat joutui miettimään miten hoitaa tärkeät velvollisuudet, mutta myös etsimään uusia asioita elämään, joista nauttia ja saada iloa synkempien aikojen keskelle. Näin oli myös mulla ja se näkyy tästä postauksesta.

naaGkollaasi 1

1. Maaliskuun ensimmäisinä päivinä meillä kävi siivooja, koska ei ole parempaa tapaa aloittaa uutta kuukautta kuin lattiasta kattoon siivottu koti. Tosin koronavirustilanteen vuoksi ollaan peruutettu meidän siivoja toistaiseksi, koska ei olla löydetty faktaa siitä lisääkö se tartuntariskiä. Tavallaan kyllähän jokainen uusi ihmiskontakti niin tekee, mutta tosiaan kun ei olla virologian asiantuntijoita (toisin kuin kaikki iltapäivälehtien kommenttiosion Pirjot ja Raimot) päätettiin pelata varman päälle.

2. Parasta siinä että meidän podistudio sijaitsee Katajanokalla on se, että voidaan käyttää sporaa, koska rakastan sillä kulkemista! Näin lappilaisena oon kuitenkin tottunu kävelemään pidemmätkin matkat, joten harvoin kuljen lyhyitä matkoja sporalla, koska kävelen ne matkat nopeammin. Katajanokka on kuitenkin sen verran sivussa, että sinne tulee mentyä sporalla ja tykkään erityisesti siitä reitistä. Edelleen sporaan mennessä tuntuu kuin olisin ekaa kertaa menossa tivolin vuoristorataan. 😀

3. Tässä hengaillaan Valtterin kanssa ennen podcastin nauhotuksia. Näytettäisiinpä samalta silloin kun nauhotetaan jaksoja meidän kotistudiolta.

4. Nämä maaliskuun ensimmäisen viikon podinauhotukset taisivat olla toistaiseksi myös viimeiset nauhoitukset tässä ihanassa studiossa. Ensimmäisen koronavirukseen liittyvän tiedotustilaisuuden jälkeen ainoat henkilöt, joita ollaan nähty on ollut ruokakaupan myyjät, joten myös podcastin nauhotukset ollaan siirretty meidän kotistudioon. Tosin koronaviruksen jälkeenkin saatetaan jatkaa nauhoituksia kotoa käsin, joten jatkossa voi odottaa lisää keskiyön levottomia juttuja.

naaGkollaasi 2

1. Tässä on 2/3 mun söpöläisistä.

2. Kävin ensimmäistä kertaa kulmien laminoinnissa ja ripsien kestotaivutuksessa ja julkaisin tästä myös oman postauksen ennen & jälkeen -kuvien kera. Eräs somettaja oli kyseisestä postauksesta tehnyt ilmoituksen Mainonnan Eettiselle Neuvostolle, joten tahdon tässäkin kohtaa tarkentaa, että postaus ei ole kaupallinen yhteistyö. Palvelu on kyllä saatu (kuten olen ohjeistuksien mukaan postaukseen merkinnyt), mutta en ole luvannut palvelua vastaan mitään julkaisuja eli en myöskään kyseistä postausta. Kerron tästä koko naurettavasta jutusta mahdollisesti lisää myöhemmin…

3. Mä olen tänä vuonna nähnyt tällaisia kuvia useamman kerran Instagram storyssa ja miettinyt, että kai niiden on pakko olla feikattuja, koska ei metalli voi katketa tuulessa. Pääsin kuitenkin itse todistamaan, että kyllä voi ainakin Suomessa…

4. Mä en tiedä miksi, mutta maaliskuussa mulla oli useamman kerran jouluinen olo. Ehkä se johtui siitä, että maaliskuun aikana Espoossa satoi enemmän lunta kuin joulukuussa. Päädyin siispä keittämään eräänä aamuna riisipuuroa, mutta keitin sen Oatlyn ikaffeen, koska kaapissa ei ollut muuta. Se maistui yllättävän hyvältä, vaikka riisipuuron väritys näytti ällöttävän kellertävältä.

naaGkollaasi 3

1. Sain uudet rillit. Näissä linsseissä on sinivaloa pois taittavat linssit, joten nää on ollu näppärät tietokoneella työskennellessä. Sen takia näiden linssien heijastukset on myös vihertävän sijaan tuollaisen sinertävät, mitkä näyttää aika hauskoilta.

2. Tässä oli toistaiseksi viimeiset ulkona syödyt sushit. Löysin itse asiassa yks päivä kaapista meidän sushimatot, joten täytyy varmaan joku päivä Valtterin kanssa kääriä itse sushia.

3. Tämä oli viimeinen ulkona syöty ateria ennen vapaaehtoisen karanteenin alkamista ja valitettavasti melkoinen pettymys. Tää oli joku Kampin Korttelin ravintoloista, mutta en yhtään muista minkä niminen.

4. Tilattiin Luckylle ja Fransille samanlaiset lelut, koska ne usein riitelee samasta lelusta. Mä toivoin, että tää ois ollu ratkaisu, mutta ei. Fransin on aina pakko saada se lelu, mikä isoveljellä on, mutta tällaisia kai veljekset on. 😀

naaGkollaasi 4

1. Meidän ihana ystävä Ida kävi kylässä ja samalla loihti mulle ja Valtterille upeat kynnet. Siinä on tyyppi, joka on lahjakas kaikessa mihin ryhtyy. Jos meikit ja kynnet kiinnostaa niin kannattaa todellakin seurata Idaa Instassa @ida_elina.

2. Tällaiset galaksikynnet Ida mulle teki. Kerettiin jo sopia uudet kynsitreffit, mutta ne siirtyy  valitettavasti nyt jonnekin syksylle.

3. Viime viikkoina oon ollut erityisen kiitollinen, että asutaan näin upean luonnon lähellä. Heti vierestä löytyy metsä, jonne voi mennä samoilemaan, jos seinät tuntuu kaatuvan päälle.

4. Tulppaanit on selvä kevään merkki, vaikka ulkona välillä sataa lunta.

naaGkollaasi 5

1. Tältä me näytetään vasta heränneinä. Valtterin nuttura on ehkä söpöin nuttura, jonka olen nähnyt.

2. Sateisista päivistä huolimatta päivät on ollu paljon kirkkaampia ja ne on muistuttanu mua siitä mihin meidän asunnossa rakastuin. Tähän valoon, mikä tulvii ikkunoista.

3. Maaliskuussa mä olen kokannut ja leiponut enemmän kuin koko mun elämän aikana. Tässä valmistuu feta-pinaattipiirakka, mikä on tämän pojan suosikki suolaisista piirakoista.

4. Onko muiden kotitoimistoissa yhtä väsynyt meininki kuin meillä? 😀

naaGkollaasi 6

1. Karanteenikokin käsissä valmistuu tottakai…

2. …aamumapalasämpylät. Iso suositus tälle voisämpylä -reseptille! Mikään mihin käytetään paljon voita ja vielä voidellaan voilla ei voi olla pahaa.

3. Vaikka en yleensä pidä lumesta maaliskuussa, on se parempi kuin syksystä asti jatkunut harmaus.

4. Tämmönen mörrimöykky asustaa mun työpöydän alla tälläkin hetkellä.

naaGkollaasi 7

1. Paras asia vapaaehtoisessa karanteenissa on ehdottomasti Skype ja viini! Kun viikonpäivät on menettäny merkitykset, voi viini-iltoja myös pitää päivästä riippumatta silloin kun huvittaa. Tässä yksi parhaasta viiniseurasta eli Sanna Oulusta.

2. Tässä mulla on meneillään ihan oma juusto- ja viini-ilta tv:n äärellä. Parasta on poikaystävä, joka ei tykkää juustoista, sillä ei tarvitse pelätä, että toinen juustohiiri rohmuaa kaiken.

3. Tämä on mun perus karanteenilookki, joka koostuu karanteeniviiksistä, sotkunutturasta ja viinilasista.

4. Karanteenin myötä oon kaivanut kaapeista uudelleen esille tuoksukynttilät. Nää pieneltä suomalaiselta yritykseltä, Malialta, saadut kynttilät on ollu aivan ihania.

naaGkollaasi 8

1. Mä olen ihan koukussa korvapuusteihin tai kanelipulliin, kuten itse sanon. Nämä Gateaun kanelipullat on yksiä parhaimmista!

2. Ingmanin pr-lähetys oli yksi maaliskuun kohokohdista. Voin paljastaa, että koko pussin sisältöä on jo kadonnut pakkasesta aikoja sitten.

3. Tämä lohikeitto on parasta ja niin helppo valmistaa. Ostat vain kaupasta Kokkikartanon lohikeiton, lämmität mikrossa ja kaadat lautaselle, haha. 😀 Vitsit sikseen, tämä Kokkikartanon 400g pakkauksen valmis lohikeitto on ihanan kermaista. Kannattaa kuitenkin varoa, että ei vahingossa osta 300g pakkausta, koska se lohikeitto on ihan erimakuista, eikä todellakaan näin täyteläistä, vaikka juuri sitä myydään ”täyteläinen lohikeitto” nimellä. Tykkään itse kaataa keiton aina lautaselle, koska silloin se tuntuu itse tehdyltä ja maistuu vieläkin paremmalta, kuten itse tehdyllä ruoalla on tapana.

4. Koronan aikana myös koirat ovat herkutelleet enemmän.

naaGkollaasi 9

1. Mua naurattaa, että puolet puhelinkuvista on ruoasta, mutta mitä muuta kotona olessa kuvaisi tai tekisi. Koronan myötä päivällisestä on tullut päivien kohokohta. Lohikeitoin ja kanelipullien lisäksi olen koukussa thaimaalaiseen, joka toimittaa meille kotiin. En edes uskalla laskea montako kertaa tilasin tän samaisen annoksen Maaliskuussa. Totta puhuakseni kirjotan tätä postausta parhaillaan hirveällä kiireellä, koska tilasin kyseisen annoksen juuri ja haluan saada tämän julkaistua ennen sen saapumista… 😀

2. Hassua, mutta oon nyt meikannut enemmän kuin tavallisesti, vaikka en ole menossa minnekään. On ihanaa meikata ilman kiirettä ja samalla testata uusia tuotteita.

3. Päätin ikuistaa meidän parvekkeen vielä ennen kuin laitettiin se valmiiksi kesää varten. Toivotaan, että sisustuksen myötä nää talviset maisematkin vaihtuisi kesäisempiin.

4. Jos kaipaa esimerkiksi viikonlopulle vähän herkullisempaa ruokaa, johon voi hukuttaa korona-ahdistuksen tai muut surut, vahva suositus mun ikoniselle kolmen juuston lasagnelle. Sen resepti löytyy täältä! Tää on Valtterin suosikkiruokia mun sapuskoista.

13 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *