Skrollaa alas
en
fi

VASTAUKSIA TEIDÄN KYSYMYKSIIN OSA 2

21 huhtikuun, 2020

Oletko koskaan katunut koirien hankkimista?

En koskaan.

Mitä odotat tulevalta kesältä?

Mä toivon, että pääsen näkemään vihdoin mun pohjosessa ja Lapissa asuvaa perhettä. Mulla on todella kova ikävä heitä ja pääsiäisen aika tuntui tosi raskaalta, koska ilman tätä tilannetta olisin ollut heidän luona.

Mitä ajattelet kohtalosta ja sattumista?

Mä en ole ihan varma mitä mä ajattelen näistä. Mä en ainakaan ajattele, että meillä olisi yksi tietty polku, jota pitkin me kuljetaan tai mitä pitkin meidän kuuluisi kulkea. Uskon, että on monta polkua ja vaikutetaan omilla päätöksillä mitä polkua pitkin tallataan.

Kun paaaaljon nuorempana luin sun blogia sen ollessa alkutaipaleillaan, siellä oli Kultakala-runo, jonka olit joskus yläasteella kirjoittanut. Muistan sen olleen musta tosi suloinen ja hauska, mutten ole löytänyt sitä uudelleen. Joten kysymys: Voisiko sen ihanuuden saada luettavaksi jälleen?

Haha ihanaa, että tuo runo on jäänyt sulla mieleen. Mua harmittaa niin paljon, että mun 2009-2015 vuosien postaukset ovat poistuneet, eikä mulla ole niitä edes itsellä tallessa. 🙁

Kuinka kauaksi aikaa jätätte teidän koirat kotiin yksi ja kuinka usein käytätte niitä ulkona?

Meidän koirat on harvoin yksin, koska työskennellään kotoa käsin ja usein ainakin toinen meistä on kotona. Meillä koirat kulkee paljon myös mukana. Pisin aika mitä Lucky on joskus ollut yksin on ollut seitsemän tunnin paikkeilla. Luckya käytetään ulkona myös vähintään 7h välein, mutta Frans ei vielä osaa pidättää niin kauan, joten sitä viedään useammin.

naaGHattu2

Jos et tekisi somea missään muodossa tai mitään niistä töistä, joita jo teet niin mitä työtä mahdollisesti tekisit?

Työskentelisin todennäköisesti sisustussuunnittelijana tai kiinteistövälityksen parissa.

Hei, koska en ole seurannut sinua aktiivisesti, olisi kiva kuulla historiasi bloggaajana. Miten ja miksi aloitit blogin?

Ajatus blogista lähti 2009, kun olin todella innostunut valokuvaamisesta ja halusin paikan, missä voin julkaista mun ottamia kuvia. Silloin ei ollut Instagramia, joten päädyin perustamaan tämän blogin. Silloin postaukset muodostui päivän aikana otetuista kuvista ja niiden kylkeen kirjotetuista lyhyistä kuulumisista. Näihin yli kymmeneen vuoteen on mahtunut monenlaista, mutta tällä hetkellä blogini on muovatunut tämän tyyppiseksi mitä se nykyään on.

Mikä on ollut parasta/kamalinta blogiurallasi? Oletko katunut mitään tiettyä ulostuloa blogissasi?

Tavallaan olen katunut joitain kärkkäitä postauksia, jotka olen tehnyt hyvin nuorena, mutta toisaalta taas ne ovat ilmentäneet sen ikäistä Jannea. Olen kirjoittanut yli kymmenen vuotta blogia, joten kukapa ei tuossa ajassa sanoisi jotain tyhmää. On harmi, että jotkut ihmiset määrittävät minut sen perusteella, mitä olen sanonut esimerkiksi seitsemän vuotta sitten, mutta toisaalta se ei vaikuta minun elämään mitenkään. Ilman niitä mokia en myöskään olisi se henkilö, joka tänä päivänä olen.

Minkä neuvon / varoituksen antaisit tämän päivän nuorelle, joka haaveilee bloggaajan urasta?

Kannattaa tehdä heti selvät rajat itselle, mitä haluaa jakaa julkisesti ja mitä ei. On vaikeampi vetää yksityisyyden rajoja jälkikäteen, kun on puhunut todella avoimesti esimerkiksi parisuhteestaan, sillä lukijoista saattaa tuntua kylmältä ja tökeröltä, että et ole yhtä avoin heille kuin ennen.

Voisitko kuvitella siirtyväsi radion/telkkarin puolelle?

Voisin todellakin! Jos vain löytyisi sopiva formaatti, olisin heti messissä. 🙂

Mikä on lempikirjasi kautta aikojen?

Tää on hankala kysymys, koska vaikka olen lukenut kirjoja, ei niistä mikään ole noussut lempikirjaksi. Ehkä mä sanon Agatha Christienin Eikä yksikään pelastunut, koska se oli niin jännittävä, että voisin lukea sen uudestaan.

Entä lempileffa?

Maleficent ja nimenomaan se ensimmäinen osa. Se on juonellisesti ja visuaalisesti upea! Katsottiin Valtterin kanssa juuri toinen osa Viaplaysta ja se puolestaan oli iso pettymys. Juoni on todella tylsä, vaikka juuri siinä juonen suhteen käsikirjoittajalla olisi ollut kaikki mahdollisuudet käsissä, kun se ei pohjautunut mihinkään aiempaan tarinaan.

Mikä on parasta yrittäjänä olemisessa?

Kunnianhimoisena ihmisenä se, että pystyy työskentelemään itselle ja eteneminen uralla on oikeasti kiinni vain itsestä.

naaGHattu1

Kuka Muumihahmo on eniten kaltaisesi?

Ihan tätä kysymystä varten tein äsken virallisen Mikä Muumihahmo olet? -testin (kyllä, sellainen oli nähtävästi olemassa) ja vastauksesi tuli Pikku Myy:

”Pikku Myy asuu muumien kanssa Muumitalossa, vaikka hän ei olekaan heille sukua. Myy on mielellään mukana monissa muumien seikkailuissa, sillä hän on luonteeltaan rohkea ja peloton. Joskus hän tuntuu oikein rakastavan pieniä katastrofeja.

Pikku Myy on ärhäkkä ja pippurinen – mutta kuitenkin aina iloinen ja ystävällinen. Hän saattaa kiukutella pienistäkin asioista, mutta ei ole koskaan toisille tahallaan ilkeä. Kun toiset tunteilevat välillä hiukan liikaakin, Pikku Myy palauttaa heidät nopeasti maan pinnalle terävillä oivalluksillaan.

Pikku Myy haluaa aina päättää itse mitä tekee. Sotkuisuus ja epäjärjestys eivät kiusaa häntä lainkaan: oikeastaan elämä on silloin paljon jännittävämpää. Pienikokoisena hän mahtuu piiloon maitokannuun tai keittiön laatikkoon kauhojen ja vispilöiden sekaan. Joskus hän menee nukkumaan Nuuskamuikkusen taskuun.

Pikku Myy selvittää mielellään toisten salaisuuksia. Vaikka hän saisi ne selville, hän ei kuitenkaan koskaan paljasta niitä. Huikeista ja villeistä tempauksistaan huolimatta Pikku Myy on rehellinen ja luotettava. Tilanteessa kuin tilanteessa hän on kuin kotonaan – aina valmiina kaikkeen.

Pikku Myy on syntynyt juhannusyönä. Muumiperhe otti hänet luokseen asumaan jo hyvin nuorena. Vanhempi Mymmeli on hänen äitinsä, nuorempi Mymmeli on hänen siskonsa ja Nuuskamuikkunen on hänen velipuolensa.

Kirkkaat oranssinpunaiset hiuksensa Pikku Myy on koonnut sipulin muotoiseksi nutturaksi päälaelleen ja yllään hänellä on useimmiten punainen mekko.”

En pukeudu punaiseen mekkoon, mutta muuten tää kuvaus on yllättävän osuva. 😀

Missä näät itsesi viiden vuoden kuluttua?

Mä nään itseni työskentelemässä toisella alalla sosiaalisen median rinnalla. Asutaan Valtterin, Luckyn ja Fransin kanssa omakotitalossa, jossa on oma ranta ja iso piha koiria varten.

Mitä haaveita sinulla on uran suhteen tulevaa ajatellen?

Viime aikoina musta on tuntunut siltä, että haluaisin siirtyä uudelle alalle, johon voisin kuitenkin jollain tavalla ottaa mukaan sosiaalisen median.

Festarisuunnitelmia kesälle?

Nähtävästi ei mitään, sillä aamulla tuli Ruissilta sähköpostiin tiedote, että Ruisrock on peruttu.

3 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *