Skrollaa alas
en
fi

TÄLLAISTA ON ASUA ESPOOSSA

23 kesäkuun, 2020

Kaupallinen yhteistyö: Lumo-kodit

naaG_Kivenlahti Saunalahti Espoo13

Mä olen muuttanut yhteensä viisi kertaa aikuisiällä, joten jo sen myötä asuntojen selaaminen netistä on mulle hyvin tuttua puuhaa. Olen myös tainnut mainita muutamankin kerran täällä blogin puolella, että vapaiden vuokra-asuntojen ja omistusasuntojen selaaminen on mulle rakas harrastus aamukahvin yhteydessä tai sängyssä nukkumaan mennessä. Ennen asuntoja selatessa kirjaimellisesti katsoin vain asuntoa ja sen pohjaratkaisuja, pintamateriaaleja ja kokoa. Monen pääkaupunkiseudun sisällä tekemäni muuton jälkeen vasta tajusin sen, kuinka iso merkitys sijainnilla on.

naaG_Kivenlahti Saunalahti Espoo11naaG_Kivenlahti Saunalahti Espoo9

Mun ensimmäinen asunto oli yksiö Jätkäsaaresta, toinen kaksio ”vanhasta” Herttoniemestä, kolmas yksiö Kalliosta, neljäs kolmio ”uudesta” Herttoniemestä ja viimeinen asunto eli nykyinen Lumo-kotini on puolestaan Espoosta Kivenlahden ja Saunalahden suunnalta. Vasta viimeisimmän muuton jälkeen huomasin kuinka paljon kotini sijainti on vaikuttanut aina mun elämäntyyliin ja -tapoihin. Jätkäsaari sopi sijainniltaan täydellisesti juuri aikuisuuteen astuneelle Jannelle, joka oli muuttanut pohjoisesta suureen kaupunkiin ja tykkäsi viettää aikaa iltaisin ulkona, sillä pystyin hoipertelemaan yöllä kävellen kotiin. Nyt puolestaan en voisi ollenkaan kuvitella mua, Valtteria ja meidän koria asumaan sinne, vaikka siellä on paljon upeita asuntoja, jotka itsessään sopisi hyvin meidän tarpeisiin. Jätkäsaari ei nimittäin sijainniltaan tue meidän nykyistä elämäntyyliä ollenkaan. Asuntoa vuokratessa tai ostaessa musta tuntuu, että ihmiset liian usein unohtaa, että kodin lisäksi he vuokraa tai ostaa myös sen elämäntyylin, mitä asunnon lähiseudut tarjoaa. Mikä on harmi, sillä se vaikuttaa tietenkin kodissa viihtymiseen, eikä pelkästään se, mitä on kodin seinien sisäpuolella.

naaG_Kivenlahti Saunalahti Espoo5 naaG_Kivenlahti Saunalahti Espoo14

Meille Valtterin kanssa isoimmat vaikuttavat tekijät Espooseen muutossa oli halu olla lähempänä luontoa, koska tänne muuttaessa meillä oli Lucky, mutta suunnitelmissa oli jo tuolloin toisenkin koiran hankinta. Toinen ratkaiseva tekijä oli se, että Helsingistä ei ylipäätään löytynyt tarpeeksi isoa vuokra-asuntoa meidän tarpeeseen ja kaiken lisäksi saatiin viisiö Espoosta samalla hinnalla mitä neliö maksaisi Helsingissä. Valtterin vanhemmat ovat asuneet Espoossa pitkään ja Valtterikin lähes koko elämänsä ennen omilleen muuttoa, mutta siitä huolimatta Valtterille ja etenkin mulle tämä Kivenlahti ja Saunalahti asuinalueena oli melko tuntematon ennen tänne muuttoa. Ollaan nyt asuttu täällä reilu 1,5 vuotta ja sen lisäksi, että rakastan meidän Lumo-kotia, olen rakastunut meidän asuinalueeseen aina vain enemmän ja enemmän, mitä paremmin olen oppinut sen tuntemaan. Sen kautta olen oppinut tuntemaan myös sen, mitkä asiat mulle on tärkeitä kodin sijainnin suhteen.

naaG_Kivenlahti Saunalahti Espoo7 naaG_Kivenlahti Saunalahti Espoo6 naaG_Kivenlahti Saunalahti Espoo8

Näitä asioita rakastan meidän asuinalueessa:

– Kivenlahden Minigolf  on kävelymatkan päässä. Siitä saa moneksi tunniksi hauskaa ohjelmaa esimerkiksi viikonloppuvieraille, joita meillä käy näin kesäisin enemmän.

– Asutaan ihan sataman vieressä, mistä löytyy hyvä ravintola, jossa voi käydä lounaalla töiden välissä ja nyt kesällä tulee välillä myös istuskeltua ravintolan terassilla työpäivän päätteeksi.

– Kivenlahden satamasta kulkee kesäisisin lautta, joka kulkee Espoon saaristossa. Ei olla vielä testattu saaristoreittiä, mutta tarkoitus on lähteä tutustumaan saariin jo tässä kuussa.

– Meidän läheltä löytyy useampi uimaranta, joista osa on isompia ja osa pienempiä, joissa saa omaa rauhaa.

– Kivenlahdesta löytyy upeat kalliot, jotka ovat täydellisiä paikkoja piknikille.

– Koirien kanssa kerrostalossa asuessa koirapuisto on ehdottomasti löydyttävä läheltä. Luultiin näihin päiviin saakka, että meidän lähellä ollut koirapuisto on purettu juuri ennen meidän muuttoa, koska kartan mukaan sen kohdalla on nykyään metron työmaa. Ilmeisesti koirapuisto on onneksemme siirretty työmaan viereen tai sitten ollaan alunperin katsottu koirapuiston sijainti väärin. Joka tapauksessa löydettiin muutama päivä sitten tuo koirapuisto ja mahtavaa, että puisto on jaettu isoille ja pienille koirille.

– Mä en ole salilla kökkiä, joten hyvät ulkoilumahdollisuudet on mulle tärkeät ja täällä ne on huipussan. Meidän talon vierestä kulkee suosittu ulkoilureitti Rantaraitti, joka mutkittelee kaunista rantaviivaa pitkin. Reitin varrelta löytyy kuntoportaat ja useampi ulkosali. Tässä lähettyvillä on kyllä myös useampi tavallinen kuntosali, mutta ne on enemmän Valtterin juttu.

– Ulkoilusta puheen ollen meidän vierestä löytyy paljon metsää, jossa koirat tykkää lenkkeillä. Olen myös käynyt poimimassa sieniä kyseisissä metsissä erään lähellä asuvan ystäväni kanssa, joka puolestaan on sienestänyt metsissä enemmänkin ja kerännyt villivihanneksia ja valmistanut niistä villisalaattia.

– Länsiväylää pitkin pääsee nopeasti autolla esimerkiksi Helsinkiin tai Iso Omenaan. Tosin ensin tarvitaan auto ja ajokortti, mutta kyllä mekin Valtterin kanssa vielä joskus saadaan käytyä meidän monta vuotta kestänyt autokoulu loppuun… Onneksi meidän talon edestä kulkee hyvin bussit, joten siksi auton hankinnalla ei sinänsä ole edes kiire.

– Kuten sanottu täältä pääsee nopeasti Iso Omenaan tai Helsinkiin, mutta tää on sopivan kaukana niistä ja täällä saa nauttia rauhasta.

– Tärkein asia mulle on kuitenkin se, että meidän läheltä löytyy useampi marketti, apteekki, posti ja muut palvelut, joita arjessa tarvitsee.

naaG_Kivenlahti Saunalahti Espoo2 naaG_Kivenlahti Saunalahti Espoo12

Viime viikonloppuna tuli erään ystäväni kanssa puheeksi hänen tuleva muutto. Hän on pidempään asunut Helsingin keskustassa ja viihtynyt todella hyvin siellä, mutta hän kertoi, että on muuttamassa nyt kauemmaksi keskustasta. Hän tykkää edelleen nykyisestä asunnosta ja sen sijainti on aikoinaan ollut unelma, mutta se ei ole sitä hänelle enää. Aiemmin ystäväni käytti paljon keskustan palveluita, mutta nyt vähän vanhempana ei ole samalla tavalla aikaa tai kiinnostusta kierrellä vaatekaupoissa ja ravintoloissa. Ystäväni on siirtynyt työelämään ja nykyinen työ mahdollistaa etätyöskentelyn, joten kotona työskentelyn myötä hän maksaa mielummin neliöistä, kuin kahviloista tai ravintoloista alakerrassa. Nykyään hän muutenkin viettää usein mielummin aikaa kotona kuin kiireisessä kaupungissa, joten hän haluaa enemmän luontoa ympärille ja oman parvekkeen, jossa voi istua iltaa avomiehen tai ystävien kanssa. Vaikka koti olisi edelleen viihtyisä ja sijainti olisi aikoinaan ollut täydellinen, kannattaa välillä miettiä voisiko olla jossain muualla onnellisempi. Mun mielestä vuokra-asumisen paras juttu on just se, että sä voit vaivattomasti etsiä sulle ja juuri sun nykyiseen elämäntilanteeseen sopivan uuden kodin ja asuinalueen. Lumo-kotien verkkokaupasta voit vuokrata asunnon välittömästi muutamalla klikkauksella ilman erillisiä hakemuksia tai vuokravakuutta. Lumo-kodista toiseen vaihtaessa et myöskään maksa päällekkäisiä vuokria. Tässä alla mun mielestä sijaintinsa puolesta kolme parasta uutta Lumo-kotia.

TOP3 Lumo-kodit:

1. Saunalahdenkatu 2, Saunalahti, Espoo

2. Karibiankuja 4, Jätkäsaari, Helsinki

3. Töölönkatu 11-15, Töölö, Helsinki

naaG_Kivenlahti Saunalahti Espoo1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *