Skrollaa alas
en
fi

KORONAKESÄ PUHELINKUVINA

12 lokakuun, 2020

Syksy on throwback julkaisujen aikaa, joten tässä katsaus kesään 2020, mikä oli hyvin poikkeuksellinen.

Koronakesä puhelinkuvina1

1. Juhlittiin juhannusta rauhallisissa merkeissä meillä Espoossa ja uskallettiin kutsua kylään vain @ida_elina, kun isoja kokoontumisia oli hyvä välttää.

2. Varmasti jollain tulee jo korvista ulos Espoo hehkutukseni jo näin kahden vuoden jälkeen, mutta on ihanaa kun meidän kodin alaovelta pääsee suoraan heinien sekaan pyörimään. Hesarilla asuessani alaovella oli vastassa ihan jotain muuta kuin tällainen kaunis luonto, vaikka aika eläimellistä se meno kyseisellä kadulla olikin. 😀

3. Mun ja Valtterin kahdeksannen vuosipäivän piknikkassi. Vietettiin juhannuksen tavoin vuosipäivä Espoossa, mikä oli aika erilaista verrattuna esimerkiksi viime vuoden vuosipäivään, mitä juhlistettiin Lissabonissa. Tähän voisi kuitenkin ällöttävän kliseisesti tokaista, että sillä ei ole merkitystä missä on vaan kenen kanssa.  Kuvasin meidän vuosipäivästä myös videon ja sen voit katsoa täältä.

4. Tämä kuva on Valtterin synttäreiltä, mitä julittiin arvatteko missä? No ”yllätys” kyllä, meillä kotona. Olen aina arvostanut meidän parveketta, mutta koronan myötä se on ihan oikeasti tuntunut lisähuoneelta, kun siellä on tullut pienellä porukalla tavallista useammin istuttua iltaa terassien sijaan.

Koronakesä puhelinkuvina2

1. Kahdeksan vuoden aikana Valtteri ei ole tainnut kertaakaan muistaa nimppareitani, vaikka ne on helppo muistaa, koska ne ajoittuu juhannuksen tienoille monien muiden j-alkuisten nimien tapaan. Sen takia kiusoittelen Valtteria tästä joka vuosi, mutta tänä vuonna hän muisti ja ihanalla tavalla muistikin, vaikka oli reissussa tuolloin.

2. Tämä Electroluxin ilmastointilaite on elämäni rumimpia, mutta parhaimpia ostoksia. Mikäli viime kesänä kärsit helteestä kotonasi, suosittelen ostamaan tällaisen ilmastointilaitteen, josta menee poistoilmaputki ikkunasta ulos, koska tällaiset ovat ainoita ilmastointeja mitkä oikeasti viilentää kotisi, eikä vain kierrätä ilmaa. Nämä oli viime kesänä loppuunmyyty nopeasti, joten kannattaa ostaa laite hyvissä ajoin jo ennen kevättä.

3. Mun, Valtterin ja koirien kesän ensimmäinen yhteinen mökkireissu oli Valtterin perheen varaamalle mökille. Yleensä joka kesä ollaan viikko mökillä Valtterin perheen kanssa ja toinen viikko mun perheen kanssa.

4. Joku vinkkas mulle Instassa mun sisustustilillä @naagliving, että sisustuslehdet on parasta luettavaa pidemmille automatkoille ja hän oli ehdottomasti oikeassa. Olen viimeisen vuoden aikana huomannut itsessäni uusia vanhentumisen merkkejä ja niistä yksi on se, että mulle tulee nykyään huono olo jos luen tai selaan puhelinta autossa. Sisustuslehdissä pääasiassa on kuvat, joten ne sopii täydellisesti automatkan viihdykkeeksi, kuten tälle ajomatkalle, kun oltiin menossa mökille.

Koronakesä puhelinkuvina3

1. Tänä vuonna meille sattui melko monta sadepäivää meidän mökkireissujen kohdalle, mutta hyödynsin ne hoitamalla muutamia työhommia läppärillä. Nykyään mä olen oppinut vetämään selkeät rajat sille milloin olen töissä ja milloin lomalla, enkä normaalisti lomalla enää edes vilkaisen sähköpostiini. Silloin kahdenkympin tienoilla julistin, että ”rakastan sitä mitä teen, joten en tarvitse siitä lomaa”. Useiden lomattomien vuosien ja työuupumisen jälkeen olen nykyään erimieltä tästä. Tänä kesänä mökkeiltiin kuitenkin sen verran paljon, että jouduin tekemään vähän töitäkin mökillä.

2. Tämä on varmaan se kuva mikä on päässä sellaisilla ihmisillä, jotka eivät ymmärrä kun koiraa pidetään ihmislapsena. 😀 Luckyn synttärit ajoittui aiempien vuosien tapaan mökkireissulle Valtterin perheen kanssa, joten leivottiin hänelle synttärikakku ja tehtiin pienimuotoinen synttärikattaus. Ja kyllä, Lucky istuu syöttötuolissa…

3. Kuvaa katsoessa mietin, että olinko muka flunssassa kesällä, mutta punertava nenä ja silmät johtuvat tottakai siitepölyallergiasta. Vaikka mulla on todella paha allergia, unohdan sen heti kesän jälkeen ja muistan sen vasta keväällä kuin oireet taas alkavat ja kadun miksen aloittanut allergialääkkeitä aiemmin. Mä oon huomannut, että mulla on tapana romantisoida vuodenaikoja mun mielessä tosi paljon ja uskon, että tää siitepölyallergian unohtaminen liittyy siihen.

4. Valtterin äiti oli ostanut Luckylle ja Fransille maailman söpöimmän kahluualtaan. Lucky on jo kokenut uimari, mutta Fransille tämä oli hyvä opetusallas, missä pystyi tekemään hänelle vedessä liikkumisen tutuksi. Jatkossa allas on hyvä viilennyspaikka koirille myös muilla reissulla, kun molemmat yltää seisomaan altaassa.

Koronakesä puhelinkuvina4

1. Lucky on uimisen lisäksi kokenut junalla matkustaja, koska ollaan matkustettu junalla useasti pohjoseen ja Lappiin mun perheen luokse. Frans puolestaan matkusti junalla ensimmäistä kertaa ja meitä vähän pelotti mitäköhän tästä ensimmäisestä junamatkasta tulee. Junassa oli paljon lapsia, jotka juoksivat ja huusivat yöllä meidän hytin edessä edestakaisin, mutta onneksi jossain vaiheessa heidän vanhemmat tajusivat vihdoin käskeä lapsensa käytävästä hytteihinsä. Frans aluksi peloissaan haukkui käytävästä kuuluville äänille, mutta rauhottui heti kun mekkalointi junan käytävässä loppui. Paluumatka menikin koirilla rauhallisesti sängyssä tuhisten ja itse puolestaan yritin käpertyä siihen pieneen tilaan nukkumaan, mitä tuosta sängystä jäi vapaaksi. 😀 En ymmärrä miksi lemmikkihytissä ei ole ollenkaan sänkyä omistajalle vaan pelkästään lemmikeille.

2. Junalla suunnattiin koirien, Valtterin ja meidän ystävän kanssa mun lapsuuden maisemiin Kemijärvelle, missä mun isä edelleen asuu. Nämä lapsuuden kotipihan maisemat ovat upeat ja tästä näkymästä tulee mulle aina kotoisa, lämmin ja levollinen fiilis. Jälkimmäisenä mainittuun fiilikseen voi vaikuttaa myös tuo kuvan punaviinilasi.

3. Mä en tiedä kuvittelenko vain vai onko tälle jotain tutkittua faktatietoa, mutta musta tuntuu, että Lapissa kaikki ”sääilmiöt” näkyvät paljon voimakkaammin. Esimerkiksi tällaista auringolaskua saa harvoin todistaa Espoossa, kun taas Kemijärvellä tätä kaunista näkyä saa ihastella lähes joka ilta.

4. Se väite pitää paikkansa, että kun on koiria niin ei koskaan joudu olemaan yksin, ainakaan jos on ruokaa tarjolla.

Koronakesä puhelinkuvina5

1. Kokonsa puolesta Fransia usein luullaan aikuiseksi ja Luckya pennuksi, mutta tästä kuvasta hyvin näkee kumpi on oikeasi pentu.

2. Haettiin Valtterin ja meidän ystävän kanssa Taivaan tulien aukiolta kesän ekat tuutit ja kierrettiin läpi mun lapsuuden ja nuoruuden paikkoja Kemijärveltä.

3. Meillä on myös söpö mökki Kemijärvellä, jonka isä osti joitain vuosia sitten, joten oltiin samalla reissulla muutama yö sielläkin.

4. Mökkeilyssä parasta on se, että koirat saa temmeltää vapaana pihalla, kun naapureita tai autoteitä ei ole lähellä. Siitä tulee itselle niin hyvä mieli, kun Luckysta ja Fransista huokuu se kuinka iloisia ne on, kun saavat juosta vapaina. Mökillä päivän päätteeksi ne näyttävätkin yleensä tältä..

Koronakesä puhelinkuvina6

1. …ja tältä.

2. Se on erikoista miten hyvää grilliruoat on, kun ne kuitenkin on ihan yksinkertaisia ruokia. Tästä kuvasta tulikin mieleen, että ollaan luvattu eräälle meidän ystävälle, että grillataan tänä vuonna hänen kanssa, kun meiltä kerta löytyy parvekkeelta grilli. No, onhan tässä vielä muutama kuukausi aikaa… Ehkä valmistetaan sitten joulukinkku grillissä. 😀

3. R-a-k-a-s-t-a-n pavlovaa. Jos mun pitäisi valita tavallisen täytekakun ja pavlovan välillä, valitsisin ehdottomasti jälkimmäisen.

4. Lucky ja Frans nauttimassa meidän mökin terassilla aamuauringon ensimmäisistä säteistä.

Koronakesä puhelinkuvina7

1. Uimaan Frans oppi hetkessä, mutta laiturilla kävelyä puolestaan jouduttiin opettelemaan koko kesä. Laiturin kolina ja heiluminen pelotti Fransia, mutta loppukesästä Frans jo köllötteli tyytyväisenä laiturin nokassa ja nautti kuonon päätä kutittavasta tuulenvireestä.

2. Kemijärveltä palasimme täynnä virtaa ja energiaa kotiin ja hyvä niin, sillä meillä alkoi Valtterin kanssa melkoinen maalaus- ja siivousurakka. Mun rakas lapsuudenystävä muutti Oulusta asti ihan meidän naapuriin, kirjaimellisesti samaan kerrokseen, joten haluttiin auttaa ja tehdä hänen muuttonsa mahdollisimman helpoksi täällä päässä. Meidän ystävän uuden kodin kaikki seinät oli maalattu todella erikoisilla väreillä, joten maalattiin ne mun ystävän valitsemilla sävyillä. Hinkattiin myös asunto puhtaaksi ja pestiin kaikki pakastimesta ja uunista vessan kaakeleihin. Itse muuttopäivänä ei tarvinnut kuin kantaa kamat sisään valmiiseen kotiin.

3. Juhlistettiin mun ystävän muuttoa heti kutsumalla hänet naapurista tänne meille vohvelibrunssille.

4. Tämä kuva tekee mut iloiseksi, koska nyt vasta huomasin, kuinka paljon mun hiukset ovat kasvaneet kesästä. Aina tuntuu, että hiukset ei kasva ollenkaan, mutta vanhoista kuvista huomaa, että kyllä ne on kasvanut ja paljonkin.

Koronakesä puhelinkuvina8

1. Kesän lopulla oli vuorossa mökkiviikko mun perheen kanssa ja tämä vuokramökki oli nappiin osunut valinta. Harmi, että juuri tähän kuvaan eivät tallentuneet ikkunan edestä tallustavat porot, jotka nähtiin muutaman kerran pyörimässä tuossa ihan ikkunan takana.

2. Tällä mökkireissulla puolestaan juhlittiin mun synttäreitä. Kuulostaa ehkä vähän lapselliselta, mutta oli ihana viettää oikea synttäripäivä oman perheen kanssa, koska en muista milloin viimeksi olen päässyt viettämään sitä. Ollaan joka vuosi jotenkin juhlistettu mun synttäreitä mun perheen kanssa, mutta harvoin ollaan nähty mun ihan oikeana syntymäpäivänä. Siinä oli joku ihana erilainen tunnelma ja siksi ehkä vähän herkistyin.

3. Kuvan reunassa vuosi on väärä, mutta päivämäärä oikea eli tässä on mun synttäripäivän yöherkut tulilla.

4. Mökin takka on upeasti aseteltu liukuvien lasiovien eteen. Tällaisesta haaveilen myös omaan tulevaan kotiin.

Koronakesä puhelinkuvina9

1. Mun perheen kanssa vuokrattu mökki oli Kuusamon suunnilla, joten käytiin eräänä päivänä myös Pienellä Karhunkierroksella.

2. Mä nautin todella paljon vaeltamisesta ja erityisesti maksimissaan noin 20 kilometrin päiväreiteistä, koska on ihana päästä vaelluksen jälkeen saunaan ja pehmeään sänkyyn nukkumaan. Olen kuitenkin sen verran mukavuudenhaluinen. Tosin useamman päivän reiteissä ja telttailussa on oma ihana tunnelma ja sen haluaisin ensi kesänä taas kokea. Viimeksi tällaisella reitillä oon ollut sillon, kun kuvattiin Metsähaastee-sarjaa Ylelle eli onhan siitä jo muutama vuosi.

3. Mökiltä meidän piti mennä Rovaniemelle mun siskon luokse, mutta saavuttuamme Rolloon meidät ajettiin Artic Light -hotellin eteen ja mun sisko ojensi auton takapenkille mulle tän kortin. Päästiin siispä Valtterin kanssa yllärinä viettämään romanttinen yö tuossa upeassa hotellissa.

4. Meillä oli kaunis huone, jossa oli kylpyamme ja komeat kattoikkunat, joista pystyi ihastelemaan revontulia.

Koronakesä puhelinkuvina10

1. Kun saavuttiin Valtterin kanssa reissusta kotiin, hän ja mun kaksi ihanaa ystävää järjesti mulle ikimuistoisen synttäripäivän ja -illan. Silmäkulmat kostu kun he tuli ovesta kauniiden kaukkujen ja numeropallojen kanssa.

2. Mun lahjakas ystävä oli piirtänyt mulle tän siisteimmän synttärikortin.

3. Synttäripöydässä oli mun lempparikakut eli voileipäkakku ja juustokakku, sekä perinteitä kunnioittaen myös täytekakku.

4. Kesän paras löytö oli The Bull & The Firm -rafla, mikä sijaitsee ihan Sörkän metriksen tuntumassa. Ruoat, juomat, palvelu ja hinnat on kyseisessä paikassa kohdallaan, sekä lisäksi tilat ovat rennon viihtyisät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *