Skrollaa alas
en
fi

SYKSYN PARHAAT & PASKIMMAT

17 lokakuun, 2020
naaG_Ylläs7

PARHAAT

 • Solmin sopimuksen puhelinvalmistajan kanssa ja olen todella innoissani siitä, että pääsen aloittamaan yhteistyön kyseisen brändin kanssa. Olen pitkään ollut iPhonen käyttäjä, mutta oikeastaan vain tavan vuoksi, sillä mua on pitkään  jopa suututtanut iPhone. Mun puhelin on vuoden vanha, mutta jo nyt siinä on ilmennyt monia vikoja. Lisäksi aina uusien iPhone-mallien tullessa tulee myös uusia päivityksiä ja mä olen aivan varma, että päivityksistä tehdään tahallaan todella raskaita, että vanhempien mallien toimivuus ja akunkesto heikkenee, sillä näin ihmiset saadaan ostamaan uusin malli. Nyt vihdoin on mun aika lähteä tästä turhauttavasta iPhone-kierteestä ja vaihtaa parempaan valmistajaan ja puhelimeen.
 • Ikean Ivar-kaapit. Ostettiin Ivar-kaappeja neljä meidän kodin halki kulkevaan pitkään käytävään ja olen niin tyytyväinen miltä lopputulos näyttää ja kuinka paljon ne toi mukanaan myös säilytystilaa. Kaapit ovat kaunista käsittelemätöntä mäntyä ja niitä voi ihastella esimerkiksi Vinkit Syksyn Sisustamiseen -postauksesta ja Instasta mun sisustustililtä @naagliving.
 • Helsinki Art Museumin Tove Jansson -näyttely. Näyttely on pieni, mutta todella koskettava. Se sisältää kuvamateriaalia Klovharun saarelta, missä Jansson vietti kumppaninsa Tuulikki Pietilän kanssa kesänsä 1960-luvulta 1990-luvun alkupuolelle. Tuolloin seksuaalivähemmistöjen oikeudet Suomessa eivät olleet kummoiset, sillä esimerkiksi vasta 1971 homoseksuaalisten tekojen kriminalisointi poistettiin rikoslaista. Vaikea edes kuvitella millaista elämä seksuaalivähemmistöön kuuluvana on ollut tuolloin, tosin ei sillä, että yhteiskuntamme olisi tasavertainen vieläkään. Vanhimmissa kuvissa Jansson vaikutti synkemmältä, mutta tuoreimmissa kuvissa Tove Janssonin hymyili ja näytti onnelliselta ja suorastaan vapautuneelta. Tuo kuvasarja heijasti mun mielestä hyvin yhteiskunnan kehitystä hyväksyvämmäksi ja avoimemmaksi, millä ehkä on voinut olla vaikutusta myös Janssonin hymyyn kuvissa.
naaG_Ylläs9 naaG_Ylläs15
 • Vaellusreissu Ylläksellä. Oltiin muutama viikko sitten pidennetty viikonloppu Ylläksellä ihanalla kelomökillä Valtterin ja mun äidin kanssa. Käytiin joka päivä vaeltamassa päiväreiteillä ja jos jossain niin Lapin ruskaisissa maisemissa mieli lepää. Päivän vaellusreitin jälkeen oli aina ihanaa tulla mökille ja kokata yhdessä hyvää ruokaa, saunoa, juoda punaviiniä ja istua takkatulen ääressä villikset jalassa. Nämä kaikki postauksen kuvat ovat kyseiseltä reissulta.
 • Donald Trump näyttäisi ehkä häviävän presidentinvaalit ja maailmassa ehkä sittenkin tapahtuu hyviäkin asioita vuonna 2020.
 • Syksyn uutuussarjoista suosikkini on Netflixin Emily In Paris, mikä ihastuttaa ja vihastuttaa maailmalla. Sarjassa hauskaa on se, että sarjan päähenkilö Emily työskentelee mainostoimistossa ja aloittelee sarjassa uraa myös vaikuttajana, joten siinä mielessä sarjaa seuratessa koin monia samaistumisen hetkiä. Sarja on ihanan kevyttä hyvän mielen katsottavaa ja se on helpottanut vähän mun Pariisi-kuumetta, sillä meikkiksen piti olla näihin aikoihin Pariisissa, mutta täytynee nyt sitten vain tyytyä seuraamaan Emilyn elämää Pariisissa, haha. Sarjassa on paljon övereitä stereotypioita, mistä sarja on saanut pääosin kritiikkiä, mutta paljon puhuttu stereotypia ylimielisistä pariisilaista oman kokemukseni mukaan osuu valitettavasti aika hyvin kohdalleen.
naaG_Ylläs8 naaG_Ylläs10
 • Edellä mainitun sarjan katsoin yhdessä viikonlopussa, joten aloitin katsomaan Gossip Girliä ensimmäisestä jaksosta. En edes uskalla laskea montako kertaa olen kolunnut kyseisen sarjan läpi, mutta se on myös sopivan kevyttä katsottavaa pimeisiin syysiltoihin. Gossip Girl sopii hyvin syksyyn, sillä uusi kausi alkaa aina uudesta lukuvuodesta, minkä myötä syksy on vahvasti sarjan keskiössä.
 • Syysvaatteet! En malta odottaa, että säät viilenee entisestään ja pääsee käpertymään niihin paksuimpiin ja isoimpiin neuleisiin.
 • Jouluherkut on tullu kauppoihin. Musta tuntuu, että jouluherkut tulee kauppoihin joka vuosi aiemmin ja aiemmin, mutta se ei haittaa mua ollenkaan. Eniten innoissaan mä olen kaikista uutuusherkuista, sillä tänäkin vuonna on kauppojen hyllyille on  tullut monia jouluisia uutuuksia, mitkä kuulostaa herkulliselta. Viime vuonna useammalta eri brändiltä tuli piparkakkujäätelöitä, joita odotan taas saapuvaksi meidän lähikaupan pakastealtaaseen.
naaG_Ylläs13 naaG_Ylläs4

PASKIMMAT

 • Koronan toinen aalto ja välinpitämättömät ihmiset. Keväällä mä vielä ajattelin, että joidenkin käyttäytyminen voi mennä tietämättömyyden piikkiin, mutta nyt se on vain tyhmyyttä.
 • Aamulla on kylmä, mutta päivällä saattaakin tulla todella paljon lämpimämpi. Mä monesti pukeudun päivällä sen mukaan, millainen sää on ollut aamulla, kun oon käynyt koirien kanssa aamulenkillä ja sen myötä mä sitten päivällä paahdun mun neuleissa.
 • Kantarellisesonki päättyy ennen kuin se kerkiää edes alkaa. Syksyn alussa aina innostun, kun ravintoloiden listoille ilmestyy kantarellirisotot ja -pastat, mutta just kun oon päässyt niiden makuun, ne jo poistuu valikoimasta.
naaG_Ylläs6 naaG_Ylläs5naaG_Ylläs2
 • Huulet on koko ajan kuivat ja ruttuiset.
 • Pimeä tulee joka päivä aikaisemmin ja parin viikon päästä kelloja siirretään taaksepäin eli tulee vielä nopeammin pimeä. Sen myötä aamut on onneksi valoisampia, mutta mielummin mä nauttisin valosta iltapäivällä.
 • Vuoden loppu häämöttää, joten tulee paine, että onko saavuttanut tai tehnyt niitä asioita mitä halusi tänä vuonna saavuttaa tai tehdä.
naaG_Ylläs12 naaG_Ylläs3 naaG_Ylläs14
 • Kun on kotona tehnyt vaivalla kauniit ilmavat kiharat hiuksiin ja ennen kun on päässyt kotipihalta pois, hiukset on kostean syysilman myötä piikkisuora lehmän nuolema reuhka, jonka latvat on säkkärällä.
 • Niin paljon kuin rakastankin syyspukeutumista, se myös ärsyttää. Koirien myötä poistun kotoa vähintään kolme kertaa päivässä ulos, joten näin syksysin musta tuntuu, että mun päivät koostuu pelkästään vaatteiden pukemisesta, riisumisesta ja vaihtamisesta, enkä kerkeä päivässä juuri muuta tekemään. Kesällä oli helppo vetäistä vain sandaalit jalkaan ja lompsia ovesta ulos, mutta jos nyt tekisin saman voisi vastaantulijat ihmetellä mun kotishortseja.
naaG_Ylläs11

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *