Skrollaa alas
fi

RESEPTI: JOULUN HERKULLISMMAT JUUSTOKAKUT

10 joulukuun, 2021

ANNOKSIA: 40 | VALMISTUSAIKA: 120 MINUUTTIA | VAIKEUSASTE: HELPPO

YouTube Joulukalenterin 10. luukussa kerron kaksi mun luotto juustokakkureseptiä, joita mulla on ollut tapana valmistaa jo useana jouluna. Oletko siis valmis, tässä tulee herkullisimmat jouluiset juustokakut? Ensimmäinen näistä on piparijuustokakku ja toinen on glögijuustokakku. Lisäksi tästä videosta voi varmasti myös saada inspiraatiota joulukakkujen koristeluun, koska me tehdään molempiin kakkuihin näyttävät koristelut. Nämä kakut ovat olleet mun läheisten keskuudessa ihan hitti, joten säkin varmasti ihastut näihin.

AINEKSET:

PIPARIJUUSTOKAKKU

Piparkakkupohja
250 g piparkakkuja
125 g voita

Täyte
8 liivatelehteä
800 g tuorejuustoa
500 g maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
3 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
2 tl piparkakkumaustetta
2 kpl sitruunaa

Koristelu
2 rkl kaakaojauhetta
1/2 tl kanelia
piparkakkutaikinaa
sokerikuorrutetta
marenkia

GLÖGIJUUSTOKAKKU

Piparkakkupohja
250 g piparkakkuja
125 g voita

Täyte
2 dl sokeria
2 kananmunaa
800 g tuorejuustoa
4 dl kuohukermaa
4 rkl aitovaniljasokeria
2 tl piparkakkumaustetta
10 kpl liivatelehteä
4 rkl kiehuvaa vettä

Glögikiille
7 kpl liivatelehteä
4 dl appelsiini-karpalo-rosmariini glögitiivistettä tai jotain muuta tiivistettä
1 dl vettä

Koristelu
8 kpl appelsiineja
200 g valkosuklaata
marenkia
kanelitankoja
tähtianiksia
rosmariinia
karpaloita

VALMISTUSOHJEET:

Piparijuustokakku

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa piparkakut blenderissä tai nuijimalla pakastepussissa. Sulata rasva ja lisää se piparkakkumurun joukkoon. Painele piparkakkuseos vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laita kulhoon tuorejuusto ja maitorahka, sekoita ne keskenään. Vaahdota kerma. Lisää tuorejuustoseokseen kerma, sokeri, vaniljasokeri ja piparkakkumauste. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella. Purista sitruunoista mehu ja kuumenna se mikrossa tai kattilassa höyryäväksi. Kuivaa liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun. Kaada liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Kaavi täyte pohjan päälle. Peitä kakkuvuoka kelmulla ja hyydytä jääkaapissa yön yli. Irrota kakku vuoasta. Leikkaa haluamasi kuvio paperista ja aseta se kakun päälle. Olen käyttänyt muottina tähden muotoista kuppia. Sekoita kulhossa kaakaojauhe sekä kaneli ja siivilöi seos tasaisesti kakun pinnalle. Kun poistat paperin kakun päältä, jää siihen haluamasi kuvio.

Rakenna lopuksi piparkakkutaikinasta piparikaupunki kakun ympärille. Voit ladata ja tulostaa täältä piirtämäni mallin, jota käytin piparkakkutalojen valmistamiseen. Koristele piparitalot sokerikuorrutteella ja aseta ne kakun ympärille. Tarvittaessa kiinnitä piparitalot sokeriliimalla. Viimeistele juustokakku marenkimurskalla.

Glögijuustokakku

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa piparkakut blenderissä tai nuijimalla pakastepussissa. Sulata rasva ja lisää se piparkakkumurun joukkoon. Painele piparkakkuseos vuoan reunoille ja pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Riko munat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa seos sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Laita kulhoon tuorejuusto ja kaada joukkoon muna-sokerivaahtoon. Sekoita tuorejuustoseoksen rakenne tasaiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon aitovaniljasokeri ja piparkakkumauste. Kuumenna vesi mikrossa tai kattilassa kiehuvaksi. Kuivaa liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumennettuun veteen. Kaada sulaneet liivatteet ohuena nauhana kermaan koko ajan sekoittaen. Yhdistä kermavaahto tuorejuustoseokseen. Kaavi täyte pohjan päälle ja siirrä vuoka takaisin jääkaappiin.

Liota liivatelehtiä vähintään kymmenen minuuttia. Yhdistä glögitiiviste ja vesi. Mittaa seoksesta yksi desi ja kuumenna se kattilassa kiehuvaksi. Kuivaa liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kuumaan glögiin. Anna liivateseoksen jäähtyä kunnolla ja kaada se vasta sitten kakun päälle. Peitä kakkuvuoka kelmulla ja hyydytä jääkaapissa yön yli.

Valmista kuivatut appelsiinit koristeiksi viipaloimalla appelsiinit noin viiteen vajaan sentin paksuiseen siivuun. Aseta ne pellille leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle hieman tomusokeria. Nosta pelti uunin keskitasolle ja kuivata viipaleita noin 70 asteessa kiertoilmassa 8–10 tuntia. Laita uunin luukun väliin esimerkiksi haarukka tai lusikka, jotta kosteus pääsee pois.

Valkosuklaasirpaleiden valmistus aloitetaan sulattamalla suklaa. Levitä suklaa leivinpaperille tasaiseksi levyksi ja siirrä se hetkeksi jääkaappiin tai pakkaseen kovettumaan. Pilko käsin valkosuklaalevy erikokoisiksi sirpaleiksi.

Irrota kakku vuoasta. Koristele juustokakku marengilla, kuivatuilla appelsiineilla, kanelitangoilla, valkosuklaasirpaleilla, tähtianiksilla, rosmariinilla ja karpaloilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *