Skrollaa alas
en
fi

”NE TILANTEET ON ALKANEET NEIDITTELYSTÄ, MUTTA OVAT PÄÄTYNEET TOSI RUMIKSI” / OLOHUONE-PODCAST

15 syyskuun, 2022
Olohuone-coverkuva-vakaa

Tällä viikolla Olohuoneessa ollaan tavallista vakavampien asioiden äärellä. Tässä jaksossa me keskustellaan meidän kokemasta vähemmistöstressistä sekä kerrotaan erilaisia kokemuksia aiheen tiimoilta. Monet tapahtumat kertovat viestinnässään, että heillä on nollatoleranssi kaikelle häirinnälle ja että tapahtuma on turvallinen tila kaikille vähemmistöille, mutta kuinka paljon tapahtumat oikeasti tekevät konkreettisia tekoja turvallisen tilan luomiseen? Mä jouduin vastikään ikävään tilanteeseen Messukeskuksessa Habitaressa, jonka johdosta halusin lähteä koko rakennuksesta välittömästi. Kerroin tapahtuneesta Instagramissa ja sain aikaan paljon keskustelua omissa yksityisviesteissä ja erilaisilla keskustelupalstoilla eikä keskustelun sävy ollut kovin positiivista.

Miksi jotkut haluavat kieltää negatiiviset tunteet muilta ihmisiltä?

Mitä vähemmistöstressi tarkoittaa ja miten se näkyy mun ja Valtterin arjessa?

Kulkevatko naisviha ja homofobia käsi kädessä?

Onko sukupuolella merkitystä asiakaspalvelutilanteissa?

Millaista keskustelua mä kävin Habitaren kanssa tapahtuneen jälkeen?

Jaksossa me puhutaan myös unisex-vessojen tärkeydestä häirintää vähentävänä tekijänä sekä kerrotaan, millaisia tilanteita ollaan vuosien varrella alettu välttää, jotta säästyttäisiin homovihasta voimansa saavilta kommenteilta ja huutelulta. Jaksossa pohditaan myös sitä, kuinka tärkeää on puuttua vähemmistöjen kokemaan häirintään julkisilla paikoilla.

Olohuone -podcastin aiemmat jaksot löydät täältä. Podcastia voit kuunnella Spotifyn, iTunesin, SoundCloudin, sekä iPhonen oman Podcast -sovelluksen ja monien muiden palveluiden kautta. Muista myös seurata Facebook-sivujamme ja Instagram-tiliä, joissa mieluusti jatketaan keskustelua! ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *