Skrollaa alas
en
fi

VIDEO: FRIIKKIPIRTELÖ / #NAAKANKYÖKKI

28 marraskuun, 2016
  • Annoksia: 2
  • Valmistusaika: 15 MINUUTTIA
  • Vaikeusaste: HELPPO
  • Arvio: (51 Arviota)

AINEKSET

Pirtelö
3 palloa vaniljajäätelöä
1-2 dl täysmaitoa

Suklaakastike
100g taloussuklaata
1 1/2 rkl täysmaitoa

Koristelu
kermavaahtoa
suklaakastiketta
nonparelleja
mini suklaadonitseja

Hellou! Rakaisitun viime kesänä New Yorkissa milkshakeihin, sillä niitä todellakaan voi verrata Suomen pirtelöihin. Täällä meidän pirtelöt on löysiä litkuja, mutta Amerikassa hyvä kun niitä sai pillillä juotua. Ne oli paljon täyteläisempiä ja päällä oli vielä kasa kermavaahtoa, suklaakastiketta, sekä kirsikka. Jopa Mäkkärin pirtelöt näyttivät Amerikassa tuolta!

Milkshaket on kuitenkin viety jo seuraavalle levelille nimittän viime vuonna suosioon nousi freakshaket. Näillä jos millä saa kovimmankin herkkusuun sokerihimon taltutettua, jopa meikäläisen. Tässäpä siis resepti teille super helppoon ja herkulliseen friikkipirtelöön, mihin itse olen tällä hetkellä ihastunut!

Jos testaat reseptiä niin ota ihmeessä kuva tuotoksestasi ja lisää se Instagramiin hashtagillä #NAAKANKYÖKKI. Näin voin käydä tsekkaamassa sun version!

VALMISTUSOHJE:

Aloita suklaakastikkeen valmistamisesta. Pilko suklaa kulhoon ja kaada sekaan kuumennettu täysmaito. Anna suklaiden sulaa rauhassa ja valmista sillä välin pirtelö.

Laita blenderiin 3 palloa eli noin 160g vaniljajäätelö, sekä 1-2 dl täysmaitoa. Blendaa nopeasti tasaiseksi.

Aloita friikkipirtelön kokoaminen koristelemalla lasi suklaakastikkeella. Ota suklaakastiketta lusikkaan ja pyörittele kastiketta lasin sisäpuolelle, sekä lasin ulkoreunoille. Lisää ulkoreunoille myös nonparelleja. Lisää lasin pohjalle pallo vaniljajäätelöä ja kaada pirtelö sen päälle. Pursota pirtelön päälle reilusti kermavaahtoa, sekä aseta lasiin pilli ja pujota siihen minidonitseja. Viimeistele friikkipirtelö suklaakastikkeella ja strösseleillä.

img_9198 img_9202 img_9209

11 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *