Skrollaa alas
en
fi

10 TIPS TO MAKE YOU A POPULAR BLOGGER

10 heinäkuun, 2016

Hey guys! I get a lot of questions about blogging and how to start it. Messages, where they ask me to check out their blogs and tell them how to improve it. And I don’t wonder because I’ve written my blog for a good while now… And won some Awards. It would take a day to answer someone (like it did for me to do this article) so that’s why I thought I could share my Top 10 tips for blogging, increasing your followers and how to make it a job.

1. Keep the content together. Think about what you want to write about. There can be many subjects but not too much because otherwise the reader will get confused of the assorted content. When you write about many subjects, write about them in turns. Think beforehand which subject you want to deal with on a certain day. This is how your readers know what to expect from you and your blog won’t be a food blog one week and a fashion blog the other. If you do this the ones who, for example, wait for you recipes may disappear.

2. Regularity. Think beforehand how many times a week you have time to update your blog and divide different posts on different days. This is how you readers know what to expect and when to come back to your blog. I’ve spoken with a lot of my blogger colleagues and we all agree that one must update the blog ever day / a post per a day.

3. Template. Even though the content may be great and interesting, a messy template may eat the attention. I have a coder who has created my template from the beginning based on my wishes. When doing so, the price is thousands of dollars but there are amazing templates for free as well or for a few dollars. If you write on WordPress, check out templates from here and if on Blogger, check this link out.

4. Equipment. Blogging doesn’t require anything extraordinary, at least first. Having a computer that runs some editing programs, a phone and a camera are a very good start. Many blogger and YouTubers recommend Canon EOS 7D -camera. A good lens for shooting videos is Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 and for photography is Canon EF 50mm f/1.4.

5. Listen to your readers. You’re not doing the blog alone but with the readers. You are a community. Make sure to keep yourself updated on what kind of posts get you the most visitors and comments. Ask directly from them what they want to see and read. From time to time view you blog in a new and old visitor’s perspective; this is how you may notice what you need to improve.


6. Make videos. Even though it’s more about writing and photography in blogs, the truth is that videos are something that are highly popular right now. Snapchat and YouTube as well as the Live -possibilities on Twitter and Facebook prove that. If making videos is not familiar and feels weird at first, try to find yourself a comfortable way to make them. Not everybody needs to sit on their beds, waving they hands from side to side and talk directly to the camera.

7. Be active on social media. There are so many channels of social media nowadays that I don’t even know all of them. And one doesn’t need to know or be involved in all of them but pick a few of them that one enjoys. Blogging is a bit lonely because no service recommends you but you need to earn all the attention yourself. Facebook and YouTube recommend constantly new content to its visitors that they don’t even follow. That is why you need to build up your social media game and create ways to inform your followers about new posts.

8. Network. I don’t mean you need to contact popular bloggers that don’t even share the same mind set as you and ask them for coffee in the hopes that they will link your blog to theirs. Contact people who you would like to get to know even though you wouldn’t share the same hobby. Don’t look at the amount of followers other people have because even though somebody has less followers than you, it doesn’t mean you can’t get valuable tips from them — or amazing friendship!

9. Schedule. Phew, we’re on the second last! As you may have noticed, if you want to be a professional blogger, it takes time and a lot of work. Even though writing it can be the best hobby in the world, sometimes it needs to feel like a job. Every job has a schedule so that things would roll on smoothly and the blog is updated. Mark photo shoot days in you calendar when you are just going to focus on shooting contest to your blog. For example, I shoot all the outfits for the upcoming month at once and on some days I focus only on taking Instagram pictures. 

10. Stand out. The best tip for this is to be yourself. You can and should take influence from other people but do not mimic. Nobody cares about two bloggers that are exactly alike. Let your personality and fingerprint be seen because that’s the best way for you to stand out!

***

Hellou! Saan todella usein kysymyksiä siitä kuinka aloittaa bloggaaminen. Viestejä, missä toivotaan mun vilkasevan jonkun blogia ja kertovan parannusvinkkejä. Enkä yhtään ihmettele, sillä onhan mulla tätä blogia jo aika monta vuotta tullut pyöritettyä… Ja joitain Blog Awardseja voitettuakin. Mulla kuitenkin menisi kokonainen päivä yhdelle vastatessa (kuten muuten meni tätä postausta kirjoittaessa:D), joten siksi ajattelin jakaa mun TOP10 vinkkiä bloggaamiseen, lukijamäärän kasvattamiseen ja siihen kuinka siitä ehkä joskus halutessaan voisi saada myös työn.

1. Sisällön yhtenäisyys. Mietin tarkkaan mistä aiheista haluat kirjoittaa. Aihealueita voi olla monta, mutta niitä ei saa olla liikaa, jotta lukija ei hämmenny sekalaisesta sisällöstä. Kun kirjoitat useammasta aiheesta, kirjoita niistä vuorotelle. Mieti esimerkiksi etukäteen minä viikonpäivänä postaat mistäkin aiheesta. Näin lukijakin tietää mitä odottaa, eikä blogisi ole jollain viikolla ruokablogi ja toisella viikolla muotiblogi. Jos näin käy reseptejäsi odottavat lukijat saattavat häipyä.

2. Säännöllisyys. Mieti etukäteen kuinka monta kertaa viikossa kerkeät ja haluat blogiasi päivittää ja jaottele postaukset tietyille viikonpäiville. Näin lukijatkin tietävät minä päivinä odottaa uutta postausta ja osaavat tulla blogiisi uudelleen. Viikonkin tauon aikana seuraajasi saattavat unohtaa blogisi. Olen jutellut usean bloggaajakaverin kanssa ja olemme kaikki tulleet samaan tulokseen, että blogia tulisi päivittää postaus / päivä eli joka päivä.

3. Ulkoasu. Vaikka sisältö olisi laadukasta ja kiinnostaavaa niin sekava ulkoasu saattaa syödä huomiota. Itselläni on oma koodaaja, joka on tehnyt ulkoasuni alusta loppuun juuri minulle. Tällöin puhutaan jo tuhansista dollareista, mutta hienoja ulkoasuja saa myös ilmaiseksi tai parilla kymmenellä dollarilla. Jos kirjoitat blogia WordPress -alustalla löydät ilmaisia ulkoasuja muunmuassa täältä tai jos kirjoitat Bloggerissa niin klikkaa tästä.

4. Välineet. Bloggaaminen ei vaadi ihmeellisiä välineitä, ainakaan heti aluksi. Pärjäät hyvin pitkälle esimerkiksi editointiohjelmia pyörittävällä tietokoneella, puhelimella ja kameralla. Moni bloggaaja ja myös tubettaja, kuten allekirjoittanut suosii Canon EOS 70D -runkoa. Objektiiviksi videokuvaamiseen Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 ja stillkuvaukseen Canon EF 50mm f/1.4.

5. Kuuntele lukijoita. Et tee blogiasi yksin, teet sitä lukijoidesi kanssa yhdessä. Olette oma yhteisö. Katso millaiset postaukset vetävät eniten kävijöitä tai kommentteja. Kysy lukijoiltasi ihan suoraan, mitä he haluavat. Mene välillä blogiisi katsoen sitä uuden ja myös vanhemman lukijan silmin, näin saatat huomata jotain kehitettävää.

6. Tee videoita. Vaikka blogeissa on kyse enimmäkseen kirjoitetusta sisällöstä ja kuvista niin totuus on, että liikkuva kuva on tätä päivää ja se kiinnostaa. Siitä kertoo jo Snapchatin ja YouTuben suosiokin, sekä Twitterin ja Facebookin suhteelisen uudet Live -lähetys ominaisuudet. Jos videoiden tekeminen ei ole tuttu niin se voi tuntua aluksi vieraalta ja oudolta, mutta etsi itsellesi mukava tapa tuottaa liikkuvaa kuvaa. Kaikkien ei tarvitse istua sängyn reunalla heiluttamassa käsiään ylenpalttisesti samalla kun puhuu.

7. Ole aktiivinen somessa. Nykyään sosiaalisenmedian kanavia on niin monia, että en itsekkään tiedä niistä kaikkia. Eikä tarvikkaan, sillä ei kaikissa tarvitsekkaan olla, mutta valitse muutama kanava mitkä tuntuvat omilta ja päivitä niitä säännöllisesti. Bloggaaminen on yksinäistä hommaa, sillä mikään palvelu ei suosittele tai vinkkaa sisällöstä vaan saat omin kätösin hankkia jokaisen kävijäsi. Esimerkiksi Facebookissa ja YouTubessa ruudullesi tulee jatkuvasti sisältöä tileiltä, mitä et edes seuraa, mutta näin ei tapahtu blogeissa. Juuri tästä syystä kasvata some-tilejäsi, sillä sitä kautta voit myös ilmoittaa uusista blogipostauksista.

8. Verkostoidu. En tarkoita sitä, että sinun tulisi ottaa yhteyttä suosittuihin bloggaajiin, jotka loppujen lopuksi eivät edes tunnu tyylisiltäsi ja pyytää heitä kahville siinä toivossa, että linkkaisivat blogisi omaansa. Ota yhteyttä tyyppeihin, jotka vaikuttavat siltä, että haluaisit heihin tutustua muutenkin, mutta myös yhteisen harrastuksen tiimoilta. Älä katso seuraajamäärä, sillä vaikka kyseessä olisi vähemmän seuratumpi bloggaaja kuin sinä itse niin voit saada kullan arvoisia vinkkejä ja mikä hienointa jopa saada hyvän ystävän!

9. Aikatauluta. Huh, nyt viedään toisiksi viimeistä vinkkiä. Kuten varmasti huomasit, jos blogia haluaa tehdä työkseen se vaati työtä. Vaikka blogin kirjoittaminen olisi rakas harrastus niin välillä sen jopa kuuluu maistua työnteolta, kuten mikä tahansa työ. Töissä on aikatalut siksi, että hommat luistaisi ajallaan ja myös blogin kirjottaminen vaatii ne. Vietä ennalta kalenteriin merikittyjä kuvauspäiviä jolloin keskityt vain kuvamateriaalin keräämiseen. Itse kuvaan esimerkiksi kuukauden asukuvat yhden päivän aikana, joinain päivänä keskityn pelkästään Instagram kuvien ottoon ja joinan postausten kirjoittamiseen.

10. Erotu. Tämän toteuttamiseen paras vinkki on olla oma itsensä. Vaikutteita saa ja kannattaa otta, mutta matkia ei. Ketään ei kiinnosta seurata toista samanlaista bloggaajaa. Anna oman persoonasi ja kädenjälkesi näkyä ja kuulua, sillä erotut parhaiten!

11 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *