Skrollaa alas
en
fi

OLEN MUKANA UUDESSA TV-SARJASSA

16 joulukuun, 2017
IMG_4887

Nyt se on vihdoin julkista! Olen syksyn aikana käynyt kuvauksissa ja maininnut tästä ohi mennen Snäpissä ja My Day -videoilla. Nyt saan viimein paljastaa mistä on kyse.

Olen mukana uudessa Seniorit Somessa -sarjassa. Välillä tunnen itseni YouTubessa senioriksi verrattuna muihin tubettajiin, mutta tässä sarjassa edustan kuitenkin nuorta tubettajaa. Sarjassa seitsemän tubettajaa esittelee ja opastaa senioreita digitaalisen maailman saloihin eli käyttämään internettiä, sovelluksia ja laitteita tulostimesta tablettiin. Me jokainen tubettaja ollaan saatu omat ikäihmiset koutsattavaksi. Seniorit ovat 74-91-vuotiaita ja osa heistä on mukana yksin ja osa yhdessä. Mä olen poikkeuksellisesti mukana kahdessa jaksossa, sillä pääsin opastamaan yhtä yksin mukana olevaa senioria, sekä yhtä paria.

IMG_4890

Kun sain kutsun koekuvauksiin ja kuulin sarjan ideasta, olin innoissani. Ikävä fakta on se, vanhemmat ihmiset ovat jääneet nykymaailman ulkopuolelle, kun moni asia tapahtuu somessa ja netissä. Monet palvelut, kuten erilaisten lippujen ostaminen ja laskujen maksaminen on siirtynyt nettiin kokonaan tai hoituu netissä helpommin. Vanhemmalla iällä kun liikkuminen ei ole enää niin helppoa kuin muutama vuosikymmen takaperin vetreillä lonkillla, olisi nimenomaan hyvä, että asioita saisi hoidettua kotoa käsin. Netissä on myös paljon viihdykkeitä, jotka voisi tuoda iloa senioreiden arkeen, kuten erilaisia palveluita mistä voi seurata tv-sarjoja tai kuunnella musiikkia.

IMG_4889

Mun äiti on tekniikan kanssa peukalo keskellä käämentä, vaikka on vasta alle 60 -vuotias. Muutamia vuosi takaperin, kun älypuhelimet ja sen mukana tulleet sovellukset tulivat ryminällä, moni vanhempi mietti lähteekö opettelemaan niiden käyttöä vai ei. Mun äidistä nuo laitteet kuulostivat liian hankalilta ja jopa ahdistavilta ja pelottavilta, että hän toivoi joululahjaksi puhelinta millä voi vain soittaa ja laittaa viestiä. Hänen ystävänsä kuitenkin olivat hommanneet älypuhelimet ja kehuneet niitä niin paljon, että äitinkin päätti kokeilla. Kannustin myös itse äitiä ostamaan sen, vaikka tiesin siitä seuraavan monen monta epätoivoisen pitkää puhelua, kun yritän auttaa häntä täältä Helsingistä käsin, kun hän asuu puolestaan Oulussa. Näin on myös ollut, mutta se on ollut sen arvoista, kun on huomannut kuinka paljon enemmän äiti on nykyään perillä uusista asioista. Meidän on myös helpompaa pitää yhteyttä neljän aikuisen sisarukseni ja äitini kanssa, sillä meillä on perheen yhteinen WhatsApp ryhmä.

IMG_4886IMG_4891

Mun ikäsille netin käyttö on itsestäänselvyys, eikä sitä tule ajateltua, kuinka paljosta jäisi paitsi ilman sitä. Vain 30% yli 75-vuotiaista käyttää nettiä, eikä tuo luku johdu siitä, että seniorit eivät haluaisi käyttää nettiä. Syynä on monen kohdalla pelko ja se, että saattaa tuntea itsensä avuttomaksi ja se hävettää. Siksi lähdin mielelläni mukaan tähän sarjaan opastamaan näitä ”mun senioreitani”. Haluan myös kannustaa muita auttamaan omaa äitiä, isää tai isovanhempia somen käytössä, koska siitä on varmasti heille iso apu ja se taatusti merkitsee heille paljon. Se voi myös lähentää teitä, vaikka etenkin omaa vanhempaa opettaessa saattaa kärsivällisyys välillä pettää… Ollaan mun äitin kanssa nimittäin liian samanlaisia jääräpäitä. 😀 Haastankin teidät kysymään teidän vanhemmilta tai isovanhemmilta, kun heitä näette, että onko heillä jokin asia puhelimella, tietokoneella tai tabletilla, missä tarvitsisi apua tai mitä haluaisi oppia.

IMG_4885

Seniorit Somessa -sarja pyörii tärkeän ja ajankohtaisen aiheen ympärillä, mutta mä lupaan, että tuutte saamaan monet hyvät naurut. Mä en nimittäin ole ikinä nauranut yhtä paljon kuuden viikon aikana, kuin mun senioreita opettaessa. Musta tuntuu, että mä saatoin jopa oppia enemmän heiltä. 😀 Mutta enempää mä en paljasta vaan näette sitten ensi vuonna, mistä on kyse. Tai oikeastaan jo kuukauden päästä, sillä sarja starttaa TV1;llä torstaina 18.1. klo 20.00 – 20.30. Jaksoja tulee yhteensä kymmenen ja mä olen mukana tässä ensimmäisessä jaksossa, missä koutsaan Leaa ja Penttiä. Mun toinen jakso tulee myöhemmin ja siinä mukana on Svante. Senioreihin ja muihin mukana oleviin tubettajiin, voitte tutustua paremmin täällä.

Kuka aikoo laittaa telkun auki 18.1.2018?

Tsekkaa mun aiemmat asut ja klikkaa tästä!

|PÄIVÄN ASU|

|COLLEGE| Champion
|FARKUT| Polar Skate Co
|KENGÄT| Nike

Kuvat: Aino Rossi

*Postaus sisältää mainoslinkkejä*

IMG_4888

31 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *