Skrollaa alas
en
fi

STADI VS. LANDE / OLOHUONE-PODCAST

2 toukokuun, 2019
Janne Naakka naaG7

”Stadilaiset ovat ylimielisiä ja töykeitä, kun taas landella ollaan mukavia tuntemattomillekkin.”

”Landella ollaan tyylitajuttomia ja sivistymättömiä juntteja, kun taas Stadissa osataan pukeutua ja sisustaa hyvällä maulla.”

Meidän taloudessa melko usein puhutaan landepaukkujen ja stadilaisten eroista, koska meillä kahdella on yllättävän paljon tapoja, jotka ollaan omaksuttu itsellemme synnyinseuduiltamme eli meikäläinen Lapista ja Valtteri Stadista. Edelleen meillä tulee eteen lauseita, joita Valtteri ei ymmärrä ollenkaan mun murteen takia, kuten talvella tokaisin äitini ajaneen pahki palteeseen. Tässä jaksossa kuitenkin mennään murretta syvemmälle meidän eroihin, jotka johtaa meidät toisinaan pieneen nahisteluun. Mä esimerkiksi olen laiska vastaamaan WhatsApp viesteihin, mistä välillä saan Valtterilta (ja muilta stadilaisilta) noottia, mutta perustelen sen sillä, että Lapissa ei eletä elämää luurin kautta ja viesteihin on ok vastata seuraavana päivänä. Keskustellaan myös siitä, että ovatko stadilaiset todella ylimielisiä ja töykeitä, sekä super kiireisiä vai ylipäätään pitääkö nämä landella asuvien ennakkokäsitykset paikkaansa?

Olohuone -podcastin aiemmat jaksot löydät täältä. Podcastia voit kuunnella Acastin, iTunesin, sekä iPhonen oman Podcast -sovelluksen ja monien muiden palveluiden kautta. Muista myös seurata Facebook -sivujamme ja Instagram tiliä, joissa mieluusti jatketaan keskustelua! ♥

10 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *