Skrollaa alas
en
fi

OLOHUONEEN MUODONMUUTOS

14 heinäkuun, 2020

Kaupallinen yhteistyö: Lumo-kodit

Kuluneena keväänä minä ja moni varmasti teistäkin vietti enemmän aikaa omassa olohuoneessa kuin koko viime vuonna yhteensä, koska ulkona liikkumista tuli välttää. Olohuoneen sohvalla koettiin monenlaisia fiiliksiä, kuten pelkoa tuntemattomasta viruksesta ja ahdistusta tulevasta taloudellisesta tilanteesta omalta ja muiden osalta. Koronan suhteen pahin on jo takana täällä Suomessa ellei toista aaltoa tule ja tahdon toivoa, ettei sitä myöskään tule, mutta se jää nähtäväksi. Ollaan monta kuukautta vellottu ajassa johon liittyy paljon erilaisia negatiivisia tunteita, joten halusin jättää tämän kaiken taakse ja siirtyä eteenpäin ja näin olen myös monelta osin tehnyt. Kevään aikana hyvin tutuksi tulleet olkkarin seinät muistutti kuitenkin ikävästä keväästä, joten päätin tehdä muodonmuutoksen olohuoneelle. Musta tuntui, että meidän olohuone tarvitsi sitä, jotta negatiivinen ilma puhdistuisi ja meidän olkkari olisi taas paikka, jossa tahdotaan viettää aikaa ja luoda uusia hyviä muistoja. Tarvitsin sitä myös itse, koska sisustuksen uusiminen konkretisoi mulle, että ahdistavat ajat ovat nyt osa historiaa ja olen siirtynyt toiveikkaana eteenpäin. (Tiedostan kuitenkin samalla, että toisen aallon tuleminen on todennäköistä, mutta en usko että siinä ajatuksessa eläminen tekee hyvää tai synnyttää mitään positiivista.)

ENNEN:

naaG_Olohuoneen muodonmuutos5

JÄLKEEN:

naaG_Olohuoneen muodonmuutos6

Voilà! Näistä kahdesta samasta kohtaa otetusta kuvasta näkee parhaiten muodonmuutoksen eron. Aina sanotaan, että verhot on edullinen tapa muuttaa näyttävästi sisustusta ja olen itsekin sen huomannut, mutta olin unohtanut kuinka suuren muutoksen ne lopulta tekee. Mietin ensin maalata seinät, koska Lumo-kodeilla saa vapaasti maalata seiniä ja itse asiassa Lumo-kodit vieläpä tarjoaa maalit ja välineet ilmaiseksi, mutta päädyin kuitenkin laittamaan verhot tälle seinälle, koska en ollut varma maalin väristä ja verhot on helpompi vaihtaa, jos niiden väri ei miellytä. Valtteri kävi lenkillä kun mä silitin ja laitoin verhot paikalleen ja palattuaan lenkiltä hän sanoi, että tuntuu ihan kuin olisi jossain uudessa huoneessa. Kieltämättä olohuone tuntui ihan uudelta, kuin olisi vieraana jonkun toisen kotona. Tosin uskon, että muutos teistä ei välttämättä tunnu yhtä suurelta, koska omassa sisustuksessa pienet muutokset tuntuu aina suuremmilta. Sitä kun päivittäin itse tuijottelee omaa sisustustaan niin silmät tottuvat siihen ja sen myötä tulee huomioitua itse paremmin ne pienetkin muutokset. Eikä kuvista tietenkään välity samalla tavalla materiaalien tuntu ja valo, jota verhot kauniisti pehmentävät.

Ollaan muuten aiemmin aina teetetty verhot ompelimossa, joten ne ovat ylettyneet juuri lattian rajaan. Nyt ostettiin valmisverhot, joten valittavana oli viisi senttiä liian lyhyet verhot tai nämä, jotka tulee reippaasti lattialle. Valtteri oli edellä mainittujen kannalla, kun taas mun mielestä liian lyhyet verhot saa sisustuksen näyttämään keskeneräiseltä, joten päätin tapani mukaan pitää pääni ja ostaa jälkimmäiset. Mitä mieltä te olette tästä ikuisesta verhokysymyksestä, johon tuskin on oikeaa vastausta?

naaG_Olohuoneen muodonmuutos11naaG_Olohuoneen muodonmuutos13naaG_Olohuoneen muodonmuutos7

Tän vuoden sisustustrendejä on pyöreät ja kaarevat muodot, joita itse puollan täysin. Etenkin nyt kun näen näistä kuvista kuinka paljon pehmeämmän ja kevyemmän näköinen uusi pyöreä sohvapöytä on edelliseen verrattuna. Hauska sattuma, että uusin sisustusta koronan myötä ja tämän pöydän nimi on Corona. 😀 Pöytä on suomalaisen suunnittelijan noin kaksi vuotta sitten suunnittelema, joten pöytä on saanut tuolloin myös nimensä. Satuin valitsemaan kyseisen pöydän ennen kuin olin edes huomannut sen nimeä ja kun näin sen niin hieman kyllä huvitti, että olin päätynyt juuri kyseiseen pöytään. Vaikka koronan kyllästyttämä olohuone sai uuden ilmeen, on siellä nyt kuitenkin myös jotain muistuttamassa kevään koettelemuksista, haha. Uusi pöytä on myös edellistä matalampi, mikä saa huonekorkeuden näyttämään suuremmalta.

naaG_Olohuoneen muodonmuutos10naaG_Olohuoneen muodonmuutos9

Tämän muodonmuutoksen yhteydessä olohuoneeseen ostin uutena vain sohvapöydän, sen päällä olevat kauniit maljakot, verhot ja sohvan vieressä olevan julisteen. Sohvapöytä on keskeinen osa olohuonetta, joten vaihtamalla koko pöydän tai edes sen päällä olevat koriste-esineet saa tehtyä ison muutoksen. Tyynynpäällisillä ja vilteillä saa tutun sohvan näyttämään uudelta, kun taas verhot puolestaan on helppo ja nopea tapa vaihtaa koko huoneen ilmettä. Sisustusta muuttaessa ei tarvitse kuitenkaan aina ostaa uutta, sillä esimerkiksi itse toin olohuoneeseen jakkaran ja pienen marmoripöydän, jotka meillä oli eteisessä, sekä muutaman muun pienemmän jutun toisesta huoneesta. Vanhat huonekalutkin saa näyttämään uusilta, kun niiden paikkaa kotona vaihtaa. Olohuoneen sohvan ja telkkarin paikkaa en lähtenyt vaihtamaan, koska kuten Lumo-kodeissa yleensä, myös meidän kodin pohjaratkaisussa on hyvin mietitty mahdolliset paikat niille ja tämä järjestys on täydellinen.

naaG_Olohuoneen muodonmuutos12 naaG_Olohuoneen muodonmuutos8

Joskus voi tuntua, että pelkkä sisustuksen muuttaminen ei auta, jotta olohuone tai ylipäätään koti olisi taas paikka, jossa viihtyy. Meillä esimerkiksi oli Valtterin kanssa sellainen tilanne edellisessä kodissa viimeisenä vuotena ennen muuttoa, että koti jota ennen rakastettiin oli muuttunut sellaiseksi, jota vihattiin. Vuosi yritettiin etsiä ratkaisua muun muassa sisustusta muuttamalla, mutta todettiin että ainoa oikea ratkaisu on muuttaa ja jos asuu vuokralla, se helppoa ja mutkatonta. Lumo-kodeilla on verkkokauppa, josta mieleisensä kodin voi vuokrata muutamassa minuutissa ilman hakemuksia ja ilman vuokravakuutta eli jää enemmän rahaa esimerkiksi sen uuden olkkarin sisustamiseen. Jos vaihdat Lumo-kodista toiseen käy muutto vielä mutkattomammin, sillä sun ei tarvitse maksaa päällekkäisiä vuokria.

Listasin tähän alle Lumo-verkkokaupasta ihania koteja, joiden olohuoneeseen sä saat tehtyä kauniin sisustuksen.

Bahamankatu 8 B 36, Jätkäsaari, Helsinki / 2H+KT

Kotkankatu 9 A 48, Alppila, Helsinki / 2H+KT

Kotkankatu 9 A 22, Alppila, Helsinki / 2H+KT

Punakiventie 13 B 22, Vuosaari, Helsinki / 2H+KT

Linnankatu 11 B 18, Katajanokka, Helsinki / 2H+K

Pertunpellontie 8 B 17, Tapanila, Helsinki / 3H+KT+S

Välimerenkatu 8 A 31, Jätkäsaari, Helsinki / 2H+KT

Leineläntie 3 A 8, Leinelä, Vantaa / 2H+KT

Pyhtäänkorventie 25 D 79, Veromies, Vantaa / 3H+K

Pyhtäänkorventie 21 J 125, Veromies, Vantaa / 2H+K

Raikukuja 1 B 24, Martinlaakso, Vantaa / 2H+KT+S

Elmontie 11 A 8. Asola, Vantaa / 2H+KT

Linnaniemenkatu 1 D 37, Keskusta, Hämeenlinna / 2H+KT

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *