Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Skrollaa alas
en
fi

JOULU TALLINNASSA

tammikuu 10, 2020
naaGTallinna joulutori10

Viimein täältä pentuarjen keskeltä kerkesin editoimaan teille nämä Tallinnan reissun kuvat. Meidän uusi pentu on nimittäin pitänyt käteni kiireisinä, sillä hän luulee käsiäni puruleluiksi. Jos käteni eivät ole siivoamassa pissoja tai kakkoja lattialta niin ne ovat tuon pienen vauvan suussa, mutta onneksi käteni saivat nyt sen verran vapaa-aikaa pennun nukkuessa, että pääsin avaamaan pitkästä aikaa läppärini.

Mun on jo useampana vuonna pitänyt käydä tsekkaamassa monen ystäväni hehkuttama Tallinnan joulutori, mutta en ole kerennyt. Onneksi tänä vuonna vihdoin tarjoutui sopivasti aikaa kahden päivän reissulle. Tallinnan perinteisessä joulutorissa yksi parhaita puolia on, että se avautuu paljon muita toreja aiemmin eli jo marraskuun puolessa välissä. Mekin suunnattiin sinne jo heti avaamisen jälkeen, sillä haluttiin fiilistellä Valtterin ja Miskan kanssa joulua jo vähän aiemmin. Joulutori oli todellakin kehujen mittainen, vaikka tarjonta oli hyvin samankaltainen kuin muillakin joulutoreilla. Torin sijainti Raatihuoneen aukiolla loi kuitenkin ihan oman fiiliksensä sinne.

Joulutorin lisäksi suosittelen Tallinnassa ehdottomasti vierailemaan F-hoone nimisessä ravintolassa, jossa on ihan mielettömät safkat ja super edullista. Samalla reissulla voi tutustua myös muuhun Telliskivi Loomelinnakin tarjontaa. Kyseisellä alueella on useita designkauppoja, joista löytyy ihania sisustusjuttuja lahjaksi tai koristamaan omaa kotia. Jonkin verran siellä myytiin myös tyylikkäitä joulukoristeita, mutta niitä kaipaaville oikea paikka on Shishi, joka on joulusisustajan taivas. Olin niin häkeltynyt astuessani sisään myymälään, että en hoksannut ottaa sisältä yhtään kuvaa, mutta voin luvata, että suuresta valikoimasta löytyy varmasti jokaisen makuun jotakin. Marraskuussa aion suunnata ehdottomasti uudestaan Tallinnaan lahja- ja koristeostoksille.

naaGTallinna joulutori3 naaGTallinna joulutori2 naaGTallinna joulutori4 naaGTallinna joulutori9 naaGTallinna joulutori8 naaGTallinna joulutori7 naaGTallinna joulutori5 naaGTallinna joulutori12 naaGTallinna joulutori13 naaGTallinna joulutori11 naaGTallinna joulutori14 naaGTallinna joulutori1

MILLOIN JOULU LOPPUU – LOPPIAISENA VAI NUUTINPÄIVÄNÄ?

joulukuu 31, 2019
naaGparvekeelokuva2

Terkkuja tällä kertaa Lapista! Tultiin Valtterin kanssa viime yönä junalla Rovaniemelle, sillä juhlitaan vuosikymmenen vaihtumista mun perheen kanssa täällä mun siskon luona. Uudenvuoden juhlinta alkaa kuitenkin vasta huomenna, sillä tänään ollaan vielä menty jouluisemmissa merkeissä. Ollaan kuunneltu sisaruksieni kanssa joululauluja, juotu punkkuglögiä ja vaihdettu lahjat. Yksi parhaista jutuista parisuhteessa on se, että pääsee viettämään joka vuosi kahta erilaista joulua, kun vietetään joulua erikseen molempien perheiden kanssa. 😀

Sen lisäksi, että olen odottanut tätä joulun viettoa perheeni kanssa, sekä huomista uudenvuoden juhlintaa niin erityisen tästä reissusta tekee myös se, että tällä reissulla haetaan kotiin paras joululahja, jonka olen saanut… Kotimatkalla napataan nimittäin mukaan meidän uusi pienokainen, jonka myötä Luckysta tulee viimein isoveli. Koiravauvan saapumisen myötä pidetään Valtterin kanssa aiempia vuosia pidempi loma, sillä tahdotaan viettää pennun (ja toki myös Luckyn) kanssa mahdollisimman paljon aikaa. Lisäksi ollaan Valtterin kanssa todellakin pidemmän loman tarpeessa, jotta pystytään keräämään energiaa uusien huikeiden juttujen toteuttamiseen. Me siispä aiotaan Valtterin, Luckyn ja uuden pennun kanssa jatkaa lomailua ja joulun fiilistelyä vielä pitkälle tammikuun lopulle saakka. Olen ennen kerännyt koristeet pois nuutinpäivänä, koska vanhan sanonnan mukaanhan näin kuuluu tehdä: ”Hyvä Tuomas joulun tuo, paha Nuutti pois vie”. Nyt ajateltiin nauttia myös koristeista lomamme loppuun saakka. Joidenkin mielestä koristeet tulisi kerätä pois jo loppiaisena, mutta milloin teidän mielestä joulu loppuu?

Täysin somehiljaisuuteen en ole katoamassa, sillä haluan julkaista teille muun muassa vielä kuvat meidän Nykin reissusta, mutta jos minusta ei kuulu ja mietitte missä olen niin todennäköisesti olen näiden kuvien kaltaisessa paikassa. Ajattelin nimittäin rakentaa uudelleen tämän ihana leffateatterin meidän parvekkeelle, kun ollaan taas kotona.

naaGparvekeelokuva4 naaGparvekeelokuva3 naaGparvekeelokuva1