Tervetuloa uudistuneelle sivustolleni! Tee kuukausitilaus lukeaksesi artikkeleita maksumuurin takaa. Vanhat yli 1 000 artikkelia tuodaan blogiin helmi- ja maaliskuun aikana. Verkkokaupan ensimmäinen tuote julkaistaan maaliskuussa, joten muista tilata uutiskirje, että se ei mene ohitse.

MAKEAT PÄTKIS-MUFFINIT

7.3.2014

Moikka! Lupailin eilen teille ohjetta näihin Pätkis-muffineihin valkosuklaakuorrutuksella, koska ne olivat juuri täydellisen äklömakeita tämmöiselle herkkuperseelle kuin meikkis. Olen aika malttamatonta sorttia, joten tää oli todella helppoa ja nopeaa, eikä tarvinut venailla mitään taikinan kohoamisia tai jähmettymisiä. Tosin nämä kuten lähes kaikki leivonnaiset maistuivat paremmalta, kun olivat saaneet olla yön yli jääkaapissa. Onneksi tästä taikinasta tuli sen verran monta kaloripommi-muffinia etenkin kun tein pieniin vuokiin, että niitä löytyy edelleen jääkaapista. Jos tekee isoihin vuokiin niin pitäisi tulla noin 12 kappaletta.

|TAIKINA|

1 Pätkis Mini Bites -pussi 
150g margariinia 
1,5dl sokeria 
2 munaa 
3,5dl vehnäjauhoja 
2tl leivinjauhetta 
2 ,5rkl kaakaojauhetta 
1,5dl maitoa tai kermaa




Raasta puolet pätkiksistä ja leikkaa loput pätkiksistä puoliksi, mikäli teet muffinit pieniin vuokiin. Vaahdota margariini ja sokeri tehosekoittimella (en suosittele tekemään tätä yöllä, kuten minä tein, sillä tuli ihan hillitön meteli, hupsis) ja kun vaahto on valmis niin heitä munat yksitellen sekaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maidon tai kerman kera vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi Pätkis-raaste nuolialla sekoittaen. Nosta lusikalla pikkuruinen nokare taikinaa vuokaan (meillä oli ihan älysöpöjä Pikku-Myy vuokia), asettele sen päälle sydämeksi puolikas Pätkis ja peitä se taikinalla. Jätä kohoamisvaraa. Paista uunissa 225 asteessa 12min.


|KUORRUTE|

60g voita 
200g Philadelphia-juustoa 
2,5dl tomusokeria 
3tl vaniljasokeria 
200g valkosuklaata

+
 10 palaa sulatettua tummaa suklaata koristeluun


Sekoita pehmeä hieman mikrossa lämmitetty voi tuorejuuston kanssa ja lisää sokerit. Pilko valkosuklaa pakastepussiin ja pistä se astiaan. Kaada astiaan kuumaa melkein kiehuvaa vettä ja odota, että valkosuklaa sulaa pussiin. Leikkaa pussin kulmaan reikä ja tursota valkosuklaa muiden ainesten joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi ja pursota jäähtyneiden kaloripommien päälle. Laita  muffinit jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy ja viimeistele muutamilla raidoilla tummaa suklaata. Ja sitten eikun mussuttamaan herkullisia muffineita!
Miltäs kuulostaa? Meneekö ruudun toisella puolella kokeiluun tämä ohje?
Alkuperäinen resepti täällä

Suositellut artikkelit

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *