Tervetuloa uudistuneelle sivustolleni! Tee kuukausitilaus lukeaksesi artikkeleita maksumuurin takaa. Vanhat yli 1 000 artikkelia tuodaan blogiin helmi- ja maaliskuun aikana. Verkkokaupan ensimmäinen tuote julkaistaan maaliskuussa, joten muista tilata uutiskirje, että se ei mene ohitse.

JUUSTOINEN KASVISLASAGNE

13.1.2015

Moikka moi!

Vuorossa piiiiitkästä aikaa kokkausohjeita, sillä tänään kokkaillaan täällä blogin puolella juustoisaa kasvislasagnea. Se on nimittäin sopivan helppo meikäläiselle, sillä vihaan ohjeita joiden aineksista en puolistakaan tiedä pitääkö niitä etsiä vihanneshyllystä vai kalatiskiltä. Mulle on tärkeetä, että ruoka on hyvää ja sitä on paljon ja tää lasagne täyttää molemmat kriteerit, haha. 😀 Oon tehny lähes tällä samalla reseptillä useita kertoja lasagnea jauhelijasta, mutta päätin nyt kokeilla vähän jotain kevyempää ja erilaista ja se kannatti! Kokeilkaahan tekin tätä helppoa reseptiä! 😉

|KASVISLASAGNE|

Tomaattitäyte
 1,5 sipulia 
1 kesäkurpitsa 
1 rkl rypsiöljyä 
1 rkl basilikaa 
2tl suolaa 
ripaus mustapippuria 
500 g tomaattimurskaa 
(säästä täytteestä n. 1 dl kuorrutteeseen) 

Juustotäyte
 3 dl juustoraastetta
800 g raejuustoa 
¾ dl pestoa 
 1 rkl rypsiöljyä 
400 g tuoreita lasagnelevyjä 

Kuorrutus 
 1 dl tomaattitäytettä 
1 prk kirsikkatomaatteja 
2 dl juustoraastetta 
2 tl basilikaa 


(Kuumenna uunissa 200 asteessa.) 



Tomaattitäyte: Hienonna sipuli, sekä kuutioi kesäkurpitsa. Paista niitä muutama minuutti, jonka jälkeen heitä mukaan mausteet ja tomaattimurska.
Juustotäyte: Sekoita raejuusto, juustoraaste, sekä pesto keskenään.

Voitele vuoan pohja rypsiöljyllä ja peitä se lasagnelevyillä. Levitä sen päälle tomaattitäyte, tämän jälkeen juustotäyte ja jatka kunnes täytteet loppuvat. Jätä päällimmäiseksi lasagnelevyjä ja kuorruta se 1dl valmistamaasi tomaattitäytettä, pilko päälle kirsikkatomaatit, lisää juustoraaste, sekä basilikamausta. Paista uunin keskitasossa n. 20-25min.

Suositellut artikkelit

11 Comments

  1. Janita

    Nam! Superhyvä ohje tällaiselle kasvisyöjälle, kuten minä. 😉 Aion kokeilla!

    Reply
  2. Anonymous

    Yleensä sana "kasvislasagne" tuo mieleen koulun mauttomat, ylikypsät makaroonit, jotka yrittivät korvata lasgne levyt, ja kasvikset. Mutta tämä, tätä voisin jopa vapaaehtoisesti kuvien ja reseptin perusteella syödä! <3
    Ah, tätä täytyy joskus kokeilla!!

    Reply
  3. naaG

    Hei mahtava kuulla! 🙂

    Reply
  4. naaG

    Haha joo sama tuli täälläkin mieleen tuosta sanasta ennen, mutta voin luvata kyllä että tän jälkeen ei enää (vaikka itse sanonkin, hihi) 🙂

    Reply
  5. Anonymous

    Uskon oikein hyvin! On muuten tosi ihanaa kun vastaat kommentteihin. <3
    Joka päivä kun olen kommentoinut, niin tulen kattomaan ootko jo vastannu, ja usein oletkin! Olen muuten sama henkilö, joka noista koulu lasagneista kertoi, kommentoin anonyymina, koska google on tehnyt tilille sisään kirjaantumisen vaikeaksi ja pitkäksi toihuksi. Kiitos sulle!<33

    Reply
  6. Uino

    Noi kuvat 😀 <3 Oon niin ylpee susta, olis ollu kiva nähä Janne kokkailemassa. Joskus sitten joku kokkiohjelma tehdään ;,D Sikke hyvä!

    Reply
  7. naaG

    Kiitos tosi kivaa saada siitä positiivista kommenttia, koska se on välillä vaikeeta vasta kaikkien kommentteihin joka puolella ku siinä vierähtäisi aikasta monta tuntia… Siksi oonki ottanu tavotteeksi vastata justiinsa täällä blogin puolella kaikille teille, koska mä arvostan tosi paljon myös sitä että te pistätte kommenttia mulle ja ne on mulle kaikki tosi tärkeitä! <3

    Reply
  8. naaG

    Haha toivottavasti et pahastunu sun idean varastamisesta 😀 Joo kyllä musta on kuule huippu kokiksikki vielä! Joo pitäs todellaki tehä XD

    Reply
  9. Anonymous

    <3

    Reply
  10. Sam

    This looks so delicious! Might have to give it a try this weekend 🙂 http://samgeuter.co.uk

    Reply
  11. Uino

    Kyllä susta tulee poju 😀 ja oh my toi kakku jonka ohjeen just postasit.., murr. <3

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *