Tervetuloa uudistuneelle sivustolleni! Tee kuukausitilaus lukeaksesi artikkeleita maksumuurin takaa. Vanhat yli 1 000 artikkelia tuodaan blogiin helmi- ja maaliskuun aikana. Verkkokaupan ensimmäinen tuote julkaistaan maaliskuussa, joten muista tilata uutiskirje, että se ei mene ohitse.

PÄTKISJUUSTOKAKKU

23.1.2015


Hellureips! Mites siellä ruutujen takana on lähteny perjantai käyntiin? Jos teille ei ole vielä viikonloppu aivan täyteen ahdettu menoa ja meininkiä niin aattelin jakaa teille tämän ihan taivaallisen Pätkis Minttu Domino -juustokakun ohjeen! Sitten kun tylsää tulee niin voitte heittää essun ylle ja ryhtyä vaikka leipomis puuhiin, kuten meikäläinen tuossa muutama päivä takaperin. Vaikka nyt itse sanonkin niin tää oli rehellisesti sanottuna parasta juustokakkua, mitä oon ite koskaan suuhuni pistänyt (ja niitä on tullut maisteltua jos jonkinmoista…). Kunpa pian tulis jotkut juhlat, joihin voisin tällasen leipasta tai mikseipä tämmöstä voisi tehdä ihan muuten vaan ilman sen erikoisempia kekkereitä. Aina löytyy syytä herkutteluun. 😉

|PÄTKISJUUSTOKAKKU|

Pohja
2 pötköä Domino Minttu -keksejä
90g margariiniä


Täyte 
 4 liivatelehteä
1 Pätkis -pussi
250g mascarpone -tuorejuustoa
2,5dl vaahtoutuvaa vanilijakastiketta
0,5dl kuumaa havia tai kaakaota

Päälle
5-6 pätkistä pilkottuna


Murenna keksit ja sekoita mukaan sulatettu margariini. Levitä keksimuruseos irtopohjavuokaa, mutta muista painella mahdollisimman vähän jottei pohjasta tule kova. Laita jääkaappiin jähmettymään. Pistä liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Hienonna pätkikset ja sekoita mascarponeen. Vaahdota vanilijakastike jäykäksi vaahdoksi ja sekoita se mascarponepätkis -massaan. Kuivaa liivatelehdistä ylimääräinen vesi pyyhkeeseen ja liuota kuumaan kahviin tai kaakaohun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytemassaan kokoajan sekoittaen. Kaada valmis täyte pohjan päälle, peitä kelmulla ja pistä jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään. Jos olet tällainen herkkuperse kuten minä, joka haluaa pistää kakun nassuun jo samana päivänä niin pistä se pakastimeen noin kuudeksi tunniksi. Hyytymisen jälkeen koristele oman maun mukaan, itse pilkoin päälle muutaman pätkiksen.

Super helppoa, mutta ennen kaikkea herkullista, kannattaa kokeilla! Tätä postausta kirjottaessa alko niin tehdä mieli tätä, mutta onneksi jääkaapista löytyy vielä yksi pala, joten suuntaankin tästä sinne… Nähdään huomenna, pus! 🙂

Suositellut artikkelit

14 Comments

  1. Anonymous

    Oot ihan paras kokki :p Sun leipomiskuvat on aina niin herkullisen näkösiä et tulee kamala makeenhimo..

    Reply
  2. naaG

    Haha pahoittelut siitä ja kiitos! XD

    Reply
  3. Rebekka

    muistan vielki sen sun leipomisvideon ku sul oli pursotusvaikeuksia :'D ihan paras!

    Reply
  4. Unknown

    NAM! Mietin juuri pari päivää sitten, että pitäisköhän leipoa jotain. Nyt viimeistään tuli leipomishimo ja täydellinen idea 🙂 Sä oot kyllä niin monitaitonen ihminen, wautsi!

    Reply
  5. Unknown

    Mä tein just tätä samaa kakkua uutena vuotena ja vitsit, että se oli hyvää! 🙂

    Ihanaa viikonloppua sulle Janne <3

    Reply
  6. Anonymous

    Tämä todellakin on hyvää! Viime synttäreillä mulla oli tommonen kakku. 😀

    Reply
  7. naaG

    Oivoi miten voisin itekkään unohtaa tuota! XD

    Reply
  8. naaG

    Mahtava kuulla että resepti menee testaukseen siellä ruudun takana! 🙂

    Reply
  9. naaG

    Joo siis aioin tästä eteenpäin leipoa tota kaikille synttäreille ja muille kekkereille, nam! <3

    Reply
  10. naaG

    Toivottavasti vaikka Valtteri leipasis tällasen mun synttäreille sitten 😀

    Reply
  11. Emilia

    Pikkusisko teki tätä yks päivä ja olin hieman skeptinen, koska en tykkää juustokakuista – mut tää oli aivan loistavaa! Ajattelin, että voisin tehdä itsekin joku päivä 🙂 Ihan loistava ohje!

    Reply
  12. Anonymous

    Pystyykö tota kakkua tekemään ilman liivatelehtiä?

    Reply
  13. naaG

    Joo kokele ihmeessä, tää on kyllä maistunu monille joille ei juustokakut yleensä maita 🙂

    Reply
  14. naaG

    Lisää ohjeeseen tummaasuklaata 100-150g ja ehkä vähän lisää pätkiksiä niin pitäisi onnistua 🙂

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *