Hey! It’s Tuesday so it’s time for a new recipe, whoop. I apologize you guys beforehand about the hunger some of you may get from these pictures… My stomach is growling while writing this post, haha!
A couple of years ago I tasted sweet potato fries for the first time ever and from that moment my point of view in life was completely changed. They’re sweet but salty at the same time and million times better than typical french fries. I always order them if it’s possible to choose between those two. I have wanted to cook them for a while now but I’ve been afraid that they wouldn’t be as tasty as at a restaurant. But it was all in vain because once I got them out of the oven I was super proud of myself. They taste SO good with this recipe — and they’re kind of healthy… Well, not for me because I love to eat them with that pepper dip sauce 😀 But I love the combination so I can’t help it.
Heippa! Tiistaiseen tapaan tänään taas vuorossa herkullista reseptiä, jei! Pahoittelen jo etukäteen siitä nälästä, minkä näillä kuvillani aiheutan tai ainakin tuo ensimmäinen kuva sai mun mahan jo kurnaamaan… Murr…
Varmaankin noin pari vuotta takaperin maistoin elämäni ensimmäisen kerran bataattiranskalaisia ja mun maailma mullistu täysin!!! Ne on samalla suolaisia, mutta makeita ja monin kerroin parempia kuin tavalliset ranskalaiset. Nykyään jos vain on mahollista tilaan “batikset” mielummin kuin normi “ranet”. Jokunen aika sitten kokeilin tehä näitä kotona, mutta olin vähän epäileväinen tuleeko niistä yhtä hyviä kuin ravintolassa. Niistä tuli kuitenkin parempia ja näitä onkin syöty tässä taloudessa jo vähän liikaakin… Tosin ei bataattiranskalaiset edes ole epäterveellisiä, mutta mä vaan rakastan syödä niitä mun lemppari majoneesin kera, paprikamajoneesin!
2 dl canola oil
1 egg
1 teaspoon dijon-mustard
1 teaspoon white vinegar
1/3 teaspoon salt
1 sweet pepper
1 teaspoon barbecue spice
0,5 teaspoon granulated sugar
***
PAPRIKAMAJONEESI
Mittaa rypsiöljy, kananmunan keltuainen, dijon-sinappi, valkoviinietikka ja suola sauvasekottimen kulhoon. Aseta sauvasekoittimen terä kulhon pohjalle ja käynnistä sauvasekoitin. Odota hetki ja nosta sauva hitaasti ylös (nostoon korkeintaan 5-10 sekuntia). Näin saat hyvän majoneesinpohjan, mitä voi lähteä maustamaan mielensä mukaan. Voit haluetessasi skipata aiemmat kohdat ja mitata kulhoon 2 dl kaupan valmista maustamatonta majoneesia.
Leikkaa paprika puoliksi ja poista siemenet. Laita paprikan puolikkaat leivinpaperilla vuoratulle pellille ja laita pelti uuniin. Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia, paprikan pinnan on tarkoitus palaa tässä vaiheessa. Laita paprika heti paahtamisen jälkeen pieneen ilmatiiviiseen kulhoon. Kuumasta paprikasta syntyvä höyry irrottaa sen kuoren. Odota 10 minuuttia ja poista sitten repimällä palanut kuori. Muussaa kuoreton paprika haarukalla tahnaksi. Lisää paprikatahna, grillimauste ja sokeri majoneesin sekaan ja sekoita lusikalla ne yhteen. Anna maustua jääkaapissa kelmulla peitettynä ainakin sen aikaa kun valmistat bataattiranskalaisia.
1 large sweet potato
2 tablespoon olive oil
1 teaspoon blackpepper
1 teaspoon garlic spice
1 tablespoon breadcrumb
2 teaspoon salt
1 teaspoon sugar
1 teaspoon pepper spice
***
BATAATTIRANSKALAISET
Pilko bataatista sormen levyisiä tikkuja. Laita ne siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä, kuivaa pyyhkeellä. Pistä bataatin palat pakastepussiin, lisää oliiviöljy ja mausteet. Sulje pussi tiukasti ja ravistele, jotta kaikki tikut maustuvat. Kaada bataattitikut leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista 225 asteisessa uunissa noin 35-45 minuuttia tai kunnes ovat saaneet hyvin väriä. Tarjoile paprikamajoneesin kera!
Kiva postaus 🙂 Yritän harjoitella englantia, niin pepper on pippuri, miten paprika on myös? Olen siis ihan untuvikko ja siksi kyselen 😀
Kiitos paljon, kiva että tykkäsit! Siis joo se on tosiaan molemmat niin hassua kuin se onkin. Piti vielä varmistaa itekki kun tosta kysyit, mutta tosiaan jos pistää googlen kuvahakuun "pepper" niin tulee kuvia parikasta ja myös pippurista. 🙂
Oijoijoi kun näyttää aiiikas pirun hyviltä. Ite oon vaan kerran tai kaks syönyt bataattiranskalaisia ravintolassa, ja ne oli kyllä hyviä. Näitä täytyy ehdottomasti kokeilla! Nää sun reseptipostaukset on hauskoja, ja tää ohje oli ehdottomasti paras tähän mennessä. Osaat vieläpä kuvata niin kauniisti, että kuola valuu…
Oij nam! Tuli nälkä näistä kuvista, joten eiköhän katsomaan jos tarvikkeet löytysi ja pääsisi heti tekemään. 😀
Hei vitsit mulla on nyt kaks sun blogin reseptiä tuolla kirjainmerkkipalkissa 😀 Oon tehnyt kerran ennen bataattiranuja mut niistä ei tullut kauheen hyviä, jotenkin tosi mössöisiä! Mutta voisin tällä sun ohjeella testailla, kiitos! 🙂
Näyttää super hyviltä ❤️ Miten sä Janne osaat? Tää postaus on ihan mahtava!❤️ Mä en osaa laittaa ruokaa kun oon vasta 11 :/ Tekisin muuten!❤️ Haleja sinne :3❤️
Nam ! Oot tosi hyvä kokki näiden perusteella mitä oot tehnyt 🙂
Paprikasta vois käyttää myös käännöstä bell pepper reseptin yhteydessä 🙂
Jes hyvään aikaan julkaisit tän reseptin näihi batiksii koska suunniteltii kavereitte kaa että pidettäs meilä pien leffa ilta ja samal laittaa jotai hyvää ruokaa ja aateltiin just batiksii mut ei olla löydetty oikee mitää hyvää ohjetta ja kun tilauksest teet tän postauksen:D ja noi batikset näyttää tosi hyville tos kuvas 🙂 toivottavasti meillä onnistuu noitte tekeminen:D
Hei ihan mahtavaa, että kävi tämmönen sattuma! Joo tätä ohjetta kannataa kokeilla, vaikka itse sanonki 😀
Jep niin voi 🙂
Niinhän sitä vois luulla, mutta totuus voi olla toinen haha 😀
Oi miten mahtava kuulla, kiitos paljon! Sä voit pyytää sun vanhempia kokkaileen näitä situslle 😉
Eikä, ihan mahtavaa!!! 😀 Joo niistä tulee tosi helposti löllyköitä, mutta niitä täytyy paistaa aika pitkään. Oikeastaan niin pitkään, että osa alkaa näyttää jo vähänä palaneilta.
Hienoa Nea, kokeile ihmeessä! 🙂
Kiitos kovasti! Tosi ihanaa kuulla, että oot tykänny resepteistä, ehottomasti jatkan näiden tekoa myös jatkossa! 🙂