Hellou! Blogini uudistuksen myötä noin vuosi takaperin piilotin kaikki vanhat postaukseni. Tykkään ite välillä käydä lukemassa lemppari bloggaajieni ensimmäisiä postauksia, koska niitä lukiessa on kiva muistella mistä sen bloggaajan ura on alkanu. Kuinka ne sillon otti kuvia peilin kautta huulet mutrulla ja nyt kirjottaa kirjoja ja pyörittää omia vaatemerkkejä (ehkä vielä joskus minäkin olen tuossa asemassa, haha). Oisin halunnu säästää omat postaukseni, mutta valitettavasti Indiedaysiltä erottuani en saanut kaikkia kuviani mukaani… Nyt on kuitenkin aika kaivaa eräs resepti piilotettujen postauksien joukosta.
Mieleeni tuli joku aika takaperin yksi kaikkien aikojen luetuimmista postauksistani, mikä oli nimeltään Mossen mutakakku. Löydettiin teininä kavereiden ja Valtterin kanssa maailman paras mutis resepti ja sitä tulikin sen jälkeen leipastua melkeinpä joka toinen viikko… Oltiin ihan hillittömiä mosseja! Siitä resepti saikin nimensä, Mossen mutakakku. Onko siellä muuten pitkäaikasia lukijoita, jotka vielä muistaa tuon sanan merkityksen?
Tätä postausta varten tuli pitkästä aikaa leivottua kyseinen kakku ja se oli yhtä hyvää kuin muistinkin (etenkin jäätelön kera)! Mutakakun petollisuus on kyllä sen helppoudessa ja siinä, että usein nuo tavanomaiset ainekset löytyy valmiiksi kaapista… Makenhimossa on siis vaikea vastustaa tätä kiusausta.
Mittaa vehnäjauho ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita. Vatkaa toisessa kulhossa kananmuna ja sokeri kovaksi vaahdoksi Sulata rasva kattilassa ja paloittele samalla sekaan suklaa. Varo ettei seos kiehu.
Kaada vuorotellen jauhoseosta ja suklaaseosta munasokerivaahtoon, samalla varovasti sekoittaen.
Voitele irtopohjavuoka ja vuoraa pohja ja reunat korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Voit koristella kakun tomusokerilla ja vaikkapa tuoreilla vadelmilla ja mustikoilla.
Testasin reseptiä ja mutakakusta tuli ihan täydellinen! Pitää pistää tää resepti talteen ehdottomasti. Tätä leivotaan vielä varmasti uudelleen! 🙂 Hauskaa kevättä!
Aivan ihana kuulla, että tykkäsit! 🙂 Aurinkoista kesän odottelua myös sinne!
voitko tehdä tollasesta ice latesta "reseptin"? vai onko se liian yksinkertainen? 🙂
Kiitos tosi hyvästä ideasta Julia! Pistän ton korvan taakse! 🙂