Tervetuloa uudistuneelle sivustolleni! Tee kuukausitilaus lukeaksesi artikkeleita maksumuurin takaa. Vanhat yli 1 000 artikkelia tuodaan blogiin helmi- ja maaliskuun aikana. Verkkokaupan ensimmäinen tuote julkaistaan maaliskuussa, joten muista tilata uutiskirje, että se ei mene ohitse.

RECIPE: EASY MANGO CHEESECAKE

19.4.2016

SERVINGS: 10 | PREP TIME: 60 MINUTES | COOK TIME: 0 MINUTES | DIFFICULTY: MEDIUM LEVEL


Hey guys! In addition to myself, my sister is completely crazy for cheesecakes. They win all the other delicacies such as candy, chips, ice cream… Everything! When we visited her in Rovaniemi I baked a mango cheesecake, which is one of my ultimate favorites. Even though it is a pile of cream, cream cheese and quark, it still tastes so fresh and even light.

EASY MANGO CHEESECAKE

Crust
250 g digestive cookie
90 g butter

Filling
6 gelatin leaves
425g/230g mango slices in juice
2 dl whipping cream
180 g unflavored cream cheese
250 g quark
3/4 dl sugar
2 tablespoons lemon juice

Topping
2 gelatin leaves
2 dl mango mash (baby food)
2 tablespoon water



Set baking paper on a springform pan. Put gelatine leaves into cold water.

Crush biscuits and transfer them to a bowl. Add melted butter. Stir until well combined. Use your fingertips to press into base of prepared pan. Refrigerate until firm.

Trickle mango slices and blend them well. Whip the whipping cream. Mix cream cheese, quark, sugar and blended mango slices. Heat the lemon juice. Dry gelatines and dissolve them in heated lemon juice. Add gelatine to the mango mix gently while stirring all the time. Add whipping. Spread the filling into the springform pan with a spatula. Cover it and put in the refrigerator for at least three ours.

Put the gelatin leaves of the topping into cold water for ten minutes. Add mango mash into a bowl. Heat two tablespoons of water and put gelatin leaves in it. Add gelatine to the mango mash gently while stirring all the time. Stir the mix on the top of the cheesecake. Put it in a refrigerator for overnight.

Decorate with, for example, berries and macarons. Enjoy!

Hellou! Mun myötä myös siskoni on nyt ihan rakastunu juustokakkuihin. Ne voittaa heittämällä kaikki karkit, sipsit, jäätelöt ja muut herkut. Siispä kun oltiin hänen luona Rovaniemellä leivoin siellä mangojuustokakun, joka on yks meikkiksen lempparikakuista. Vaikka se on käytännössä kasa kermaa, tuorejuustoa ja rahkaa niin silti se on niin raikkaan makunen, että voisin heittää yhdellä kertaa koko kakun suuhuni. Mosse kun olen…

HELPPO MANGOJUUSTOKAKKU
Pohja
250 g digestivekeksejä
90 g voita
Täyte
6 kpl liivatelehteä
1 tlk (425g/230g) mangoviipaileita sokeriliemessä
2 dl vispikermaa
180 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
3/4 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua 
Kiille
2 kpl liivatelehteä
2 dl mangososetta (lastenruokaa)
2 rkl vettä

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.

Kaada keksit blenderiin ja murskaa hienoksi. Kaada sekaan sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Tasoita taikina irtopohjavuoan pohjalle ja siirrä viilenemään jääkaappiin

 Valuta säilykemango ja soseuta blenderissä. Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi. Sekoita keskenään tuorejuusto, rahka, sokeri ja soseutettu mango. Kiehauta sitruunamehu mikrossa. Kuivaa liivatelehistä ylimääräinen vesi pois ja lisää kuumaan mehuun samalla sekoittaen. Kaada liivateseos ohuena nauhana mangotäytteeseen huolellisesti sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto. Kaada seos irtopohjavuokaan ja tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.

Laita kiillettä varten liivatelehdet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Kaada mangosose kulhoon. Kuumenna kaksi ruokalusikallista vettä kiehuvaksi ja sekoita kuivatut liivatelehdet veteen. Kaada liivateseos mangososeen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaada kiille tasaisesti kakun pinnalle. Siirrä jääkaappiin hyytymään yön yli.

Koristele kakku halutessasi marjoilla tai esimerkiksi macaron-leivoksilla.

Suositellut artikkelit

4 Kommentit

  1. elisaa

    siis vau! muistan selailleeni satunnaisesti sun blogia niihin aikoihin kun asuit vielä Oulussa ja nyt päädyin tänne uudestaan. Selasin yhdeltä istumalta ties kuinka monet postaukset läpi ja nyt mun leuka on tipahtanu kovasti lattiaan kiinni. Siis ihan mieletöntä miten paljon sun blogi on kehittynyt, mikä tahansa otos tästä voisi olla jostain muotilehdestä 😀 Näkee kyllä miten paljon aikaa, vaivaa ja intohimoa tähän blogiin on käytetty, ihan huippua jälkeä! 🙂

    Vastaa
  2. tindeeh_

    Nammmm noi macaronit tossa päällä näyttää niiiiin hyviltä! Taidanki kesällä kokeilla tätä, vaikka oonki jo siihen mennessä rantapallokunnossa :DDD mut onha ne rantapallotki hyödyllisiä että ei siinä!

    Vastaa
  3. naaG

    Totta puhut, kyllä meitä rantapallojakin tarvitaan! 😀

    Vastaa
  4. naaG

    Apua, ihan punastun! Mielettömän iso kiitos ihanista sanoista! Tosi kiva kuulla, että huomaat kehityksen niistä Oulu ajoista! 🙂

    Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *