Hey guys! It’s time for a Tuesday recipe. I thought I could share this extremely delicious sugar explosion with you; Oreo-cheesecake! It’s so good but I was only able to eat it a couple of small pieces at one time because it’s so heavy, haha. I baked it for our New York trip planning dinner and even though there was five of us, there was plenty of the cake left for our Eurovision night with other friends in the evening. But of course it’s not a bad thing that a cake is super plentiful.
Usually cheesecakes need to set over night but this recipe needs only a couple of hours. So this is an awesome recipe for impatient people (like me)!
Prepare the topping number 1: Crush the oreos well in a blender. Add melted butter and blend till the mix is even.
Then prepare the topping number 2: Melt white chocolate and put it in a bowl. Add cream cheese and stirr till it’s even. Add the rest of the crushed cookies.
Set baking paper on a springform pan. Pour half of the oreo-butter mix into the pan and level. Then add half of the cream cheese mix an level. Repeat both of the steps. Decorate with oreos and put in in the refrigerator for at least two hours before serving.
Yleensä juustokakkujen pitää jähmettyä yön yli jääkaapissa, mutta tämä meikäläisen kehittelemä versio tarvitsee vain muutaman tunnin hyytymisajan. Eli malttamattomille herkkusuille (kuten allekirjoittaneelle) tämä on loistava resepti!
Valmista ensin täyte 1: Kaada keksit blenderiin ja murskaa hienoksi. Kaada sekaan sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi.
Valmista seuraavaksi täyte 2: Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja kaada se omaan astiaan. Lisää suklaan joukkoon tuorejuusto, sekoita tasaiseksi ja lisää lopuksi käsin murennetut keksit.
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (halkaisija n. 20-25cm). Kaada vuokaan puolet keksi-voi-seoksesta ja tasoita. Lisää seuraavaksi vuokaan puolet tuorejuustotäytteestä ja tasoita. Lisää tämän jälkeen vuokaan myös toinen puolikas keksi-voi-seoksesta ja ylimmäiseksi kerrokseksi loput tuorejuusto-täytteestä. Paloittele päälle Oreo -keksejä ja painele niitä hieman täytteen sisään.
Siirrä Oreo-kerrosjuustokakku jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi ennen tarjoilua.
Testaukseen menee tämäkin :), mut nyt vajaa n kuukauden kun oon seuraillu sua, niin mietin tänään että alkaisin kirjottamaan ihan siis huvikseen ja "harrastuksena" Vaikka ei mun elämä mitenkään mielenkiintosta ole mutta enivei , mut mä en tiedä mistä alottaa oisko sul antaa vinkkei??? …… 🙂
Siis aivan ihanan näköinen kakku!!
Hei, ihan huippuu jos oot saanu inspistä oman blogin alottamiseen! Vaikea antaa mitään vinkkejä, mutta ehkä tärkeintä on tehdä omaa juttuaan eikä kopioida ketään toista. Olla oma aito itsensä, koska kaikki ollaan erilaisia ja se tekee just susta kiinnostavan. Sun laista ei oo toista. 🙂
Ja niin oli myös makuinen 😉
Anteeks skeptisyys mut oikeesti noin paljon oreokeksejä? Meen oreo-vararikkoon.. Ei vaan jotenkin hämmentävä lukumäärä mut näköjään pitää paikkansa 😀
Joo tuohon meni kyllä ihan hillitön määrä niitä, mutta eipä tuohon koko kakkuun tuukkaan kuin muutamaa ainesta niiden lisäksi. 🙂 Periaatteessa tästä voi tehdä myös ns. normijuustokakun, kun puolittaa ainesten määrän, tekee tavallisesti ensin pohjan ja kaataa vaan täytteen päälle, lopuksi koristelu. Puolitettunakin riittää isommallekkin porukalle. 🙂
Nammmm näyttää niin hyvälle!<3 pitää kylä jälleen vaihtaa pari aineosaa vegaanisiksi, mut ONNEKSI oreot on veganisia! 😀