Hey guys! A couple of weeks ago we celebrated Valtteri’s 22nd birthday and I baked till 5 in the morning a day before the party. Valtteri gave me a list of what he wanted to be served (= what he wanted to eat himself :D). As you may have noticed, cheesecakes are my speciality so I baked a blueberry cheesecake in New York style. It was such a hit and I need to admit that I loved it very much as well!
Heat oven to 150 Celsius degrees. Set baking paper on a springform pan. Out cookies in a blender and crush them. Add melted butter and blend until it’s set. Pour the mix on the springform pan bake in 175 Celsius degrees for 10 minutes. Let could down.
Put cream cheese and quark into a bowl. Mix them well with a blender. Add sugars and cornstarch. Add eggs one by one stirring well all the time. Do the same with the whipping cream. Then melt the white chocolate and add it in the mix.
Add the filling on top of the crust and sprinkle some blueberries on top of it. Bake in the middle section of the oven for 30 minutes in 200 Celsius degrees. When the cake has a beautiful, golden brown color, cover it up with some foil so that the top doesn’t burn.
Let it cool down completely and put it in the refrigerator for a night.
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kaada keksit blenderiin ja murskaa hienoksi. Kaada sekaan sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Tasoita taikina irtopohjavuoan pohjalle ja paista pohjaa uunin keskitasolla 175 asteessa 10 minuuttia. Siirrä pohja jäähtymään.
Ota kulho ja kaada sinne tuorejuusto ja maitorahka. Sekoita ne tehosekoittimella kuohkeaksi seokseksi. Lisää joukkoon sokerit ja maissitärkkelys. Sekoita joukkoon myös munat yksitellen hyvin vatkaten, sekä kerma samalla sekoittaen. Sulata lopuksi valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa ja lisää se täytteeseen.
Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele päälle mustikoita (itse käytin pensasmustikoita). Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kun kakku on saanut kauniin kullanruskean värin suojaa se foliolla, jotta pinta ei pala.
Anna juustokakun ensin jäähtyä kokonaan ja siirrä se yöksi jääkaappiin. Irrota vuoka veistä käyttäen.
Moi pääsenks tekee sulle ne hienot jutut kahvii mul on se kone ja on tosi helppoo tehrä
Ihanaa, että oot noin innokkaasti tulossa. Katsotaan, katsotaan 😉
Ai katot pääsenkö? Ai kysyt valtterilta luvan? Loukkaannun jos en pääse
No kiitos jos en pääse pahotan mieleni =(
Eli ai pääsen voi kiitos jos pääsen saad jos en
Hmm, vois testata jos onnistuis paremmin kuin se oreo nutella kakkunen kuten ehkä kuvasta huomasit se ei menny ihan nappiin , mutta syötävää se silti oli hujauksessa se meni.. Ja reseptiäkin ollaan kyselty 😉 🙂 …
Itseasiassa aika monella se oli vähän tumman näkönen se pinta, joten voisin ehkä siihenkin lisätä tuon folio nikisin. Muutenhan se oli tosi hyvän näkönen! 🙂 Mutta pääasiahan se on miltä se maistuu ja mahtavaa, että reseptiä on kyselty! 🙂
Pirtelö oli niin hyvää, että haluan testata muitakin reseptejä, mutta oon niin huono kokki :1 Ajattelin testata sitä oreo-juustokakkua, mutta tää näyttää vielä herkullisemmalta mun makuun. Voisin testata tätä vaikka kaverin kanssa.
Hei ota ihmeessä kaveri mukaan leipomaan, ehkä silloin reseptit ei tunnu niin vaikeiltakaan 🙂
Tein tätä kakkua eilen ja oli kyllä todella hyvää! Eikä resepti ollut edes niin vaikea… Aion ehdottomasti tehdä tätä toistekin! Kiitos reseptistä 🙂
Aivan huippua kuulla, että onnistui ja tykkäsit! Tämä ei tosiaan ole niin vaikea kuin miltä kuulostaa ehkä 🙂
Tää näyttää kyllä niin hyvältä että pakko kokeilla! 🙂 Minkä kokosta vuokaa käytit ? 🙂
Kiva kuulla, että menee kokeiluun! Tuut taatusti tykkämään! Käytin vuokaa jonka halkaisija oli noin 25cm 🙂