Hey guys! I have shared a recipe of my mom’s ham cheese pie earlier with you that we used to eat a lot when I was a little boy. My mom also loves basil and mozzarella so as you may guess, a salad made of those ingredients with tomato was one of our most common dishes. My love for mozzarella comes from there and I wanted to see how the cheese would work in a pie. It turned out amazing so here’s a tomato-mozzarella pie for you guys! I need to bake this for my mother next time I visit her 😀
Work flour, mashed potato powder, baking powder and soft margarine very well with your fingers into a dough. Add cold water and mix well. Divide the dough into four pieces, roll them round shaped and press them on the bottoms of four small baking pans or onto one big baking pan. Put the pans into the refrigerator to cool down for at least an hour and bake in 200 Celsius degrees for 7 minutes. If you’re using one bigger pan, bake it for 10 minutes.
Slice the cherry tomatoes and small mozzarella balls into halves and put them and the garlic claws that have been cut into very small slices to the pans. Add a pinch of salt and black pepper, and pour a little bit of olive oil on the top. Put some basil leaves on the top as well. Bake them in 200 Degrees for about 25-30 minutes. Serve with red wine!
Hellou! Olen aiemmin jakanut teille äitini reseptin kinkku-juustopiirakkaan, mitä ainakin mun lapsuudessa syötiin usein kotona. Äitini rakastaa myös basilikaa ja mozzarellaa, joten yllättäen lähes poikkeuksetta ruokapöydässä oli päivittäin tarjolla basilika-mozzarellasalaattia… Tämän myötä myös meikäläinen on mozzarellan ystävä, joten päätin kokeilla millaisen piirakan siitä saisi aikaan…. Siitä tulikin jotain ihan taivaallista, joten tässä olisi teille resepti ihanaan tomatti-mozzarellapiirakkan! Täytynee leipoa tätä mammalle seuraavalla kerralla, kun hänen luonaan käyn. 😀
Nypi käsin vehnäjauhot, perunasosejauhe ja leivinjauhe, sekä pehmeä kylmä rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Jaa valmis taikina neljään osaan, kauli niistä pyöreät levyt ja painele ne neljän annosvuoan pohjalle ja reunoille. Tai levitä taikina yhteen noin 23cm halkaisijaltaan olevaan piirasvuokaan. Siirrä vuoka / vuoat jääkaappiin vähintään tunniksi ja paista sen jälkeen 200 asteisessa uunissa pieniä annosvuokia 7 minuuttia tai isoa piirasvuokaa 10 minuuttia.
Viipaloi kirsikkatomaatit ja pienet mozzarellapallot puoliksi ja asettele ne, sekä ohuiksi lastuiksi leikattu valkosipuli piirasvuokaan / annosvuokiin. Lisää päälle ripaus suolaa ja mustapippuria, sekä kaada varovasti hieman oliiviöljyä. Asettele pinnalle basilikanlehtiä. Paista 200 asteisessa uunissa pieniä annosvuokia 25 minuuttia tai isoa piirasvuokaa noin 30 minuuttia. Tarjoile punaviinin kanssa.
Ai että näyttää herkulliselta! Rakastan mozzarellaa ♥ Tämä menee kyllä heti kokeiluun.
Nam, tää menee varmasti kokeiluun! Kivoja välillä suolaset reseptit vaihteluna kaikille herkkuövereille, vaikka valitettavasti mozzarellakaan ei ihan terveysruuan kategoriaan taida mennä 😀
Mahtava kuulla! Kiva, että myös suolaset ja tämmöset vähän terveellisemmät reseptit kiinnosta, vaikka kuten sanoit niin eihän tämään mitään terveysruokaa ole… 😀
Hienoa, kiitos! <3
sun pitää kohta julkasta kirja näille huippu hyville resepteille! tääki vaikuttaa niin hyvältä, jälleen kokeiluun 🙂
Se ois kyllä ihan huikeen hauska toteuttaa! Ehkä vielä joskus! 😀