Skrollaa alas
en
fi

PARVEKKEEN UUSI ILME

25 heinäkuun, 2017
balcony scandinavian12

Tässä se viimein on, pitkään lupaamani postaus meidän parvekkeesta. Viime kesän parvekkeeseen verrattuna (katso kuvat) täällä on huomattavasti enemmän vihreää ja siitä saan kiittää PuutarhaNikkarin hyvää ja osaavaa palvelua. Meikäläisellä kun on viherpeukalo keskellä kämmentä eli en tiedä kasveista paljoakaan, joten oli mahtavaa, että Herttoniemen myymälässä meille kerrottiin mitkä kasvit juuri meidän lasitetun parvekkeen olosuhteissa viihtyy. Osaava henkilökunta myös näytti ja kertoi erilaisia vaihtoehtoja, mitkä itsellä ei olisi tullut mieleenkään. Esimerkkinä vaikkapa tuo korkea kasvi, mikä korostaa parvekkeemma korkeaa tilaa ja isojen ruukkujen upeat asetelmat.

Kasveissa päädyttiin melko pitkälti hopealehtisiin kasveihin, mitkä näyttää omaan minimalistiseen silmääni paremmalta. Toki onhan täällä ihan vihreitäkin kasveja, kuten nuo tikkaissa ja sen edessä olevan pöydän yritit. Niistä tulee ihana tuoksu parvekkeelle ja itse asiassa mintunlehdet pöydältä pääsi myös hyötykäyttöön, kun nautittiin yhtenä iltana mojitoja tässä parvekkeellamme. 😉

Parvekkeen ihana oleskeluryhmä on merkiltään Nice Touch by Timburg ja olen ollut siihen näin vuoden käytönkin jälkeen todella tyytyväinen. Aluksi valkoiset päälliset koirataloudessa hieman epäilytti, mutta vielä toistaiseksi ollaan ainakin vältytty tarhoilta ja jos tahroja tulee niin irrotettavat päälliset on helppo heittää pesuun. Parvekkeen syvennykselle en meinannut millään keksiä käyttöä, mutta lopulta löysin nämä pariisilaishenkiset Fermobin kapeat kalusteet, mitkä sopivat loisatavasti ahtaaseen tilaan. Siinä on ihana istuskella ja nautti aamukahvia!

Viime kesänä olin sitä mieltä, että haluan parvekkeelle vain vaaleita svyjä, mutta nyt Marimekon valkoiset tyynyt saivat kaverikseen Graniitista ostetut harmaat tyynynpäälliset, sekä säkkituolin. Harmaa punottu matto löytyi puolestaan Ellokselta, minkä hyvän mattovalikoiman nimeen olen aiemminkin vannonut. Kuten kaikki kasvit niin myös tummanharmaat kukkaruukut ja pöydällä olevat lyhdyt ovat peräisin PuutarhaNikkarista. Näistä edellä mainitut PuutarhaNikkarit tarjosivat meille, sillä he huomasivat meikäläisen käyvän heillä tiheään muutenkin. Haenhan heiltä lähes viikottain leikkokukkia ja käyn muutenkin ostamassa heiltä erilaisia koriste-esineitä ja ruukkuja niin parvekkeelle kuin sisälle. Iso kiitos siis heille!

balcony scandinavian13 balcony scandinavian5 balcony scandinavian3 balcony scandinavian10 balcony scandinavian4 balcony scandinavian2 balcony scandinavian9 balcony scandinavian1 balcony scandinavian7 balcony scandinavian8 balcony scandinavian11 balcony scandinavian6

11 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *