Skrollaa alas
en
fi

KOKEMUKSIA XIAOMI PUHELIMESTA

8 marraskuun, 2020

Kaupallinen yhteistyö: Xiaomi

Xiaomi Mi 10T Pro 5G

Olen ottanut käyttöön Xiaomi Mi 10T Pro 5G -älypuhelimen ja nyt kerron kokemuksia Xiaomista ja uudesta puhelimesta.

Olin ollut jo pitkään kyllästynyt aiempaan puhelimeeni, koska uusien päivitysten myötä se takkuili koko ajan enemmän ja akunkesto laski kuin lehmän häntä. Tuntui, että edellisen puhelimen valmistaja teki tarkoituksella päivityksistä sen verran raskaita, että ihmiset ostaisivat uusimman mallin. Lupasin itselleni, että Android-käyttöjärjestelmän muututtua selkeäksi, jos tulee puhelin, jossa on parempi kamera ja tyylikäs muotoilu niin mä olen todellakin valmis siirtymään Androidiin. Se puhelin on nyt täällä, nimittäin Xiaomin Mi 10T Pro 5G.

Täytyy tunnustaa, että hieman peloissani otin Xiaomin uuden puhelimen käyttöön, koska lähes kaikki ystäväni ovat mun tavoin vierastanut Androidiin vaihtamista. Ollaan vuosien saatossa ruokittu toistemme ajatuksia ja luotu mielessämme kuva, että Androidiin vaihtaminen olisi super hankalaa. Kun joku aika sitten koitti päivä, jolloin avasin uuden puhelimen paketista ja otin sen käyttöön, naurahdin ääneen. Kalenterimerkinnät, yhteystiedot ja kuvat oli älyttömän helppo siirtää Xiaomin puhelimeen. Latasin Google Driven vanhaan puhelimeen, varmuuskopioin puhelimen tiedot sinne ja kaikki tiedot löytyivät uudelta puhelimelta, kun kirjauduin sillä samalle Google-tililleni. Monia teistä varmaan kiinnostaa myös miltä puolestaan on tuntunut käyttää Androidin käyttöjärjestelmää. No, ei yhtään sen erikoisemmalta! Asettelin vieläpä sovellukset uudessa puhelimessa samaan järjestykseen, kuin edellisessä, joten uusi puhelin on tuntunut heti tutulta ja helpolta käyttää. Ainut ero on se, että asetuksia on enemmän ja se on vain ja ainoastaan positiivinen asia, sillä olen voinut personoida puhelimen juuri mun käyttöön sopivaksi ja mun näköiseksi.

Kokemuksia Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Kuva otettu etukameralla.

Kuten jo aiemmin totesin, mun yksi isoimmista vaatimuksista uudelle puhelimelle oli tyylikäs muotoilu. Mi 10T Pro on komean näköinen, mutta se myös tuntuu kädessä hyvältä ja laadukkaalta, vaikka näytössä on kokoa huikeat 6,67 tuumaa. Puhelimesta löytyy tottakai kasvojentunnistus, sekä puhelimen sivulle aseteltu sormenjälkitunnistin, mikä asettuu täydellisesti peukun kohdalle, kun puhelimen ottaa käteen ja on näin ollen todella näppärä käyttää. Puhelimen takalasi kiiltää kauniisti peilin tavoin ja sitä voi myös käyttää peilinä. Tätä ominaisuutta voi lisäksi hyödyntää ”näytön” lailla, jos haluaa ottaa vielä parempilaatuisen selfien puhelimen takakameralla – tai siis korjaan; takakameroilla. Puhelimessa on yhteensä neljä kameraa, joista kolme on takana – 108 megapikselin pääkamera optisella kuvanvakaimella, 13 megapikselin ultralaajakulmakamera ja 5 megapikselin makrokamera. Takakameroilla on mahdollista kuvata jopa 8K-videolaatua. Puhelimen edestä löytyy 20 megapikselin etukamera, jolla saa kuvattua 1080p videota.

Xiaomi Mi 10T Pro 5G 2
Kuvat otettu 2x, 1x ja 0,6x asetuksilla.

Mi 10T Pro:n pääkamera on niin tarkka, että puhelimeen ei ole erikseen tarvinnut lisätä optisen zoomin telekameraa, vaan pääkamera tarjoaa tarkkaa kuvaa myös 2x ja sitä suuremmilla tasoilla. Kuten yllä olevasta vertailusta näkyy myös 0,6x ultralaajiksella saa tarkkaa jälkeä sisällä hämärässä kuvatessa, vaikka yleensä puhelimella otetut laajakulmakuvat ovat rakeisia vähääkään heikommassa valaistuksessa. Sen lisäksi, että laajakulmalla saa hauskoja kuvia koirien kuonoista (niitä on allekirjoittaneen kameran rulla täynnä), se luo asukuviin pidempää vaikutelmaa ja taikoo sisustuskuviin lisää neliöitä. Ultralaajakulman lisäksi olen ollut lähes yhtä innoissani makrokamerasta, millä saa tarkkoja kuvia jopa 2 senttimetrin etäisyydeltä. Oon ottanu makrokameralla kuvia meidän kaikista kuivakukista ja nyt mulla on galleria täynnä kukkia ja koirien kuonoja.

10T Pro 5G
Kuvat otettu makrokameralla.

Monipuolisen kamerakattauksen lisäksi Mi 10T Pro:ssa on laaja valikoima erilaisia kuvausasetuksia. Pro-tilassa on mahdollista säätää asetuksia itse ja ottaa RAW-kuvia, joita itse suosin ja joista kerron enemmän ”Näin Muokkaan Kuvani” -postauksessa. Tämän lisäksi säädöistä löytyy erinomainen yökuvaus-asetus. Erikoisuuksina löytyy vlogi-asetus, jolla voi luoda viimeistellyn vlogin ilman ylimääräistä vaivaa, sillä puhelin leikkaa klipit, lisää siirtymäefektit ja rytmittää ne musiikin tahtiin. Asetus jonka avulla voi kuvata etu- ja takakameralla samanaikaisesti, sekä kloonausominaisuus, mikä toimii niin kuviin kuin videoihin, mutta ei valitettavasti vielä tosielämässä. Odotan sitä päivää, kun voin kloonata itseni ja siirtää puolet kiireistä kloonin harteille, mutta sitä odotellessa aioin hyödyntää kloonausta kuvissa ja videoissa. Ominaisuudella saa luotua mielenkiintoisia ja hyvin erilaisia kuvia.

Xiaomi
Kuva otettu kloonausominaisuudella.

Puhelimen erikoisuus on 144 hertsin korkea virkistystaajuus, mikä mahdollistaa puhelimen sulavan selaamisen. Nykyään on huomattavasti miellyttävämpää selata Instagramia, kun näyttö liikkuu pehmeästi. Virkistystaajuutta voi säätää matalammalle, jos haluaa säästää akkua, mutta itse käytän sitä täydellä teholla ja akku kestää silti jopa kaksi vuorokautta. Pitkä akunkesto ja pikalataus, jolla saa akun ladattua täyteen reilussa tunnissa, ovat puhelimen isoimpia plussia.

Viime aikoina on ollut paljon pinnalla tietoturva-asiat monestakin syystä, joten siellä on varmasti joku, jolla nämä ajatukset ovat mielessä myös tätä postausta lukiessa. Usealle Xiaomi saattaa olla tuntemattomampi puhelinvalmistaja, sillä se on vasta hiljattain saapunut Suomen markkinoille, mutta maailmanlaajuisesti Xiaomi on neljänneksi suurin puhelinvalmistaja. Xiaomi on kiinalainen, vuonna 2010 perustettu yritys ja se on listautunut Hong Kongin pörssiin vuonna 2018. Näin ollen pörssilistattuna yrityksenä Xiaomin toiminta ja omistus on läpinäkyvää. Yksityisyydensuoja on Xiaomille erittäin tärkeää, ja Xiaomi kerää käyttäjiltä vain tunnistamattomia tietoja voidakseen parantaa MiUi-käyttöliittymän ja sovellusten suorituskykyä eli dataa ei voi yhdistää käyttäjään. Voisikin kuvailla näin, että Xiaomi valmistaa puhelimesta sen mitä me nähdään konkreettisesti, mutta Google tarjoaa sen kaiken mitä puhelimen ”sisässä” on eli Android-käyttöjärjestelmän ja Googlen mobiilipalvelut, joten niiden yksityisyydensuojasta vastaa Google. Halutessaan voi estää Googlea keräämästä selaindataa käyttämällä incognito-tilaa. Xiaomi siis valmistaa vain kuluttajaelektroniikkaa, eikä verkkolaitteita tai 5G-verkkoja kuten puhelinvalmistajat, joiden tietoturvasta on mediassa kirjoitettu. Suomessa Xiaomilla on tutkimus- ja tuotekehitystoimintaa Tampereella Hervannassa, jossa toiminta keskittyy pääasiassa älypuhelinten kameroiden teknologian kehittämiseen, kuten algoritmeihin, koneoppimiseen ja kuvan ja videoiden prosessointiin.

Xiaomin laitteista puheen ollen heidän tuotevalikoimaan kuuluu älypuhelinten lisäksi Suomen myydyin robottipölynimuri, älykodin keskittimiä ja antureita, valvontakameroita, sähköpotkulautoja, televisioita, videoprojektoreita ja kaiuttimia. Robottipölynimuria on ylistetty Instagramin sisustustileillä, joten täytyy itsekin hommata sellainen meidän koirien kaveriksi ja toivoa, että he tulevat juttuun. Yrityksenä Xiaomi haluaa tarjota tuotteita rehellisellä hinnoittelulla ja tarjota uusimman ja innovatiivisen teknologian kaikkien saataville. Siksi markkinoiden edistyksellisimmän älypuhelimen, Mi 10T Pron, saa alle 650 eurolla.

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *