Olen viime aikoina syönyt terveellisemmin aloitettuani salilla käymisen, mutta jos vetää liian tiukat rajat niin sitä repsahtaa helpommin tai no ainaskin mä. Siksi olen antanut itselleni luvan pistää suun makeaksi, jos on kyseessä jokin merkittävämpi päivä (niitä vain tuntuu olevan nyt liikaa… Ristiäiset, pääsiäinen, vappu, blogisynttärit…). Semmonenhan oli kun blogillani tuli taas vuosi täyteen, joten pyöräyttelin sen kunniaksi cupcakeja. Viimeksi tein niitä makuna Pätkis ja tällä kertaa päätin kokeilla miltä maistuisi Daim cupcaket, koska olenhan melkonen suklaarohmu!
|TAIKINA|
150g Marabou Daim suklaata
150g margariinia
1,5dl sokeria
2 munaa
3,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2 ,5rkl kaakaojauhetta
1,5dl maitoa tai kermaa
Taikinan tein täysin samalla kaavalla kun aiemmin, mutta vaihdoin Pätkikset Maraboun Daimi suklaalevyyn. Raasta 150g suklaata ja säästä 8 palaa kuorrutteeseen. Vaahdota margariini ja sokeri tehosekoittimella (hupsis, tein tän TAAS keskellä yötä… Kyllä naapurit varmaan tykkäs.) ja kun vaahto on valmis niin heitä munat yksitellen sekaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maidon tai kerman kera vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi Daim-suklaa-raaste nuolialla sekoittaen. Nosta lusikalla pikkuruinen nokare taikinaa vuokaan, jos jäi ylimääräistä suklaata asettele sen päälle sydämeksi 1/4 Daim suklaapala ja peitä se taikinalla. Jätä kohoamisvaraa. Paista uunissa 225 asteessa 12min.
|KUORRUTE|
200g Philadelphia-juustoa
1 keltuainen
0,5dl sokeria
8 palaa Daim suklaata
2,5dl kermaa
1 keltuainen
0,5dl sokeria
8 palaa Daim suklaata
2,5dl kermaa
Rouhi suklaat veitsellä. Laita 0,5dl kermaa ja rouhe kattilaan ja sulata suklaa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Laita erilliseen astiaan tuorejuusto, keltuainen ja sokeri, vatkaa nämä sähkövatkaimella tasaiseksi. Kaada sekaan sulatettu suklaa. Laita toiseen astiaan 2dl kermaa ja vaahdota se, jonka jälkeen lisää se tuorejuusto-suklaa -seokseen. Sekoita isolla lusikalla ja laita jäähtymään jääkaappiin, jos seos on liian löysää. Kaada kuorrutemassa pursotinpussiin ja pursota kuorruteet cupcackejen päälle, jonka jälkeen voit viimeistellä suloisilla strösseleillä.
Oikein makoisia herkkuhetkiä ja muistakaahan pestä sitten hampaat, että ei tule reikiä ja hammaspeikkoja! 😉
0 Comments