Skrollaa alas
en
fi

NÄIN SAAT VUOKRA-ASUNNON NOPEASTI JA HELPOSTI

24 helmikuun, 2019

Kaupallinen yhteistyö: Lumo-kodit

IMG_0610

Mä kirjoitin 2017 paljon kehumanne postauksen vinkeistä, miten saada unelmiensa vuokra-asunnon. Postaus on kirjoitettu neljä kertaa muuttaneen kiinteistövälitysfirman omistajan lapsen sormilla, mutta nyt viidennen muuton jälkeen olen niin paljon viisaampi ja ajattelin, että on aika päivittää neuvoni.

Jokainen tietää millaista rakettitiedettä vuokra-asunnon saanti tavallisesti voi olla. Ensin etsitään eri sivustoilta vuokra-asuntoa, kirjoitetaan hakemus, mennään näyttöön luomaan paras mahdollinen kuva itsestä ja lopuksi jännitetään useampi päivä, että saako asuntoa vai ei. Hyvin usein vastaus on ei. Me muutettiin marraskuun lopussa Valtterin kanssa Helsingistä Espooseen meidän unelmien viisiöön. Voisi ajatella, että tämän asunnon saanti olisi ollut vielä edellisiä vaikeampaa, mutta päinvastoin. Löysin ja vuokrasin sen meille sinä aikana, kun Valtteri meni lähikauppaan ostamaan lounasta.

Lumo vuokrakotiEdit-9908 Lumo vuokrakotiEdit-9950

Vuoden ajan mulla ja Valtterilla oli ollut olo, että ei viihdytä meidän asunnossa, mutta ei oltu varsinaisesti mietitty muuttoa. Mulla on kuitenkin tapana, ehkä sitä voisi kutsua jopa harrastuksesi, selata myytäviä ja vuokrattavia asuntoja. Olin huomannut, että Lumo-verkkokaupassa olisi vuokralla uudesta Espooseen valmistuvasta kerrostalosta useampi viisiö, jotka olisivat ihan täydellisiä meille. Koska ei varsinaisesti oltu ajateltu muuttoa jätin asuntojen katsomisen unelmoinnin tasolle. Muutama viikko myöhemmin kun Valtteri lähti ruokaostoksille tulivat nuo asunnot mieleeni ja järkytyksenä huomasin, että enää muutama viisiöistä oli vapaana. Soitin Valtterille, joka oli juuri kerennyt sisälle kauppaan. Sinä aikana kun Valtteri keräsi lounastarvikkeet ostoskoriin ylipuhuin hänet asunnon vuokraamiseen (mikä oli todella helppoa) ja kun hän pääsi kassalle suljin puhelun. Ennen kuin Valtteri oli kävellyt kaupalta noin 900 metrin matkan kotiin olin vuokrannut uuden kotimme. Lumo-verkkokaupasta vuokratessa klikataan ”vuokraa heti tästä” -nappia, maksetaan ensimmäisen kuun vuokra ja unelmakoti on sun. Erillistä vuokravakuutta ei peritä, mikä on mahtavaa sillä meidän edelliseltä vuokranantajalta ei olla vielä kolmen kuukaudenkaan jälkeenkään saatu 3000€ takuuta takaisin.

Lumo vuokrakotiEdit-9934 Lumo vuokrakotiEdit-9930

Lumo-vuokrakodeissa on tyytyväisyystakuu eli vuokrauksen jälkeen pääsimme vielä katsomaan uutta kotiamme paikan päälle, jolloin vuokrasopimus olisi ollut mahdollista purkaa ja saada ensimmäisen kuun vuokra takaisin, jos asunto ei olisi vastannut annettuja tietoja. Lumo-verkkokaupan sivuilla on todella selkeät kuvaukset ja hyvät havainnekuvat uudiskohteistakin, joten esittelyssä ei tullut mitään yllätyksiä. Nyt ollaan asuttu Lumo-kodissa lähes kolme onnellista kuukautta ja varmasti vielä monta upeaa kuukautta ja vuotta edessä. Viisiön sisustaminen on ollut ihana, mutta myös iso urakka, eikä se ihan vielä ole valmis, mutta halusin jo laittaa teille tähän postaukseen muutamia kuvia kodistamme. Lupaan, että maaliskuussa kuvaan teille paljon kysymänne Asunnon Esittely -videon.

Lumo vuokrakotiEdit-9915 Lumo vuokrakotiEdit-9926

Näin kauempaa pohjoisesta etelä-Suomeen muuttaneena liputan erityisen paljon Lumo-verkkokaupan aivan uudelle tavalle vuokrata asuntoja. Kun muutin 18-vuotiaana Oulusta Helsinkiin, kirjoitin useita hakemuksia ja soitin välittäjille ja vuokranantajille. Valtteri asui Espoossa tuolloin, joten laitoin jopa hänet käymään puolestani asuntonäytöissä, sillä mun oli mahdotonta matkata Helsinkiin jokaisen asunnon perässä, jonka EHKÄ saattaisin saada. Asunto toisensa jälkeen sain viestejä, että hakijoita oli paljon, joten asunto meni valitettavasti toiselle hakijalle. Kun soitin taas eräälle välittäjälle asunnosta, jota olin hakenut, kysyin suoraan, että miksi mä en saa asuntoa. Hän kertoi silloin, että tottakai ensisijaisesti valitsee asukkaaksi sellaisen jonka on tavannut näytössä. Kysyin, että miten ihmeessä uudelle paikkakunnalle muuttavana mun on mahdollista saada asunto. Vastaus oli: ”ei mitenkään, jos et pääse näyttöihin”. Onneksi tuo vastaus ei pidä enää paikkaansa.

Lumo-vuokrakoteja on eripuolilla Suomea ja pääset katsomaan niitä täältä.

Lumo vuokrakotiEdit-9959 Lumo vuokrakotiEdit-9982 Lumo vuokrakotiEdit-9997

47 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *